Liker du best å gå i bukser? Selv på fest? Festantrekket er sikret til både julebord og middagsselskap med disse blusene.

Det vi liker aller best med bluser, er at de kan brukes til alt!

De både løfter hverdagsantrekket og fungerer til fest. Kombinert med jeans eller skinn, er de perfekte til en hverdag på kontoret, eller til vennemiddagen. Kombinerer du dem med et trendy midiskjørt, kulotter, eller klassiske lange, svarte og vide bukser, er de et perfekt alternativ til kjoler, på sesongens mange festligheter.

Akkurat nå er utvalget innen bluser ekstremt stort, og moteuttrykket “more is more” er skildrende for tendensene vi ser innen blusedesign denne vinteren.

Nå skal blusene ha både høy hals, rysjer, volanger, mønster og sløyfer! Det høres kanskje ut som det glade vanvidd – men faktisk gjør disse trendblusene seg ekstremt godt til fest!

Er du en kjolejente? Kikk her!

 

Det glade 70-tall og viktoriansk inspirasjon

Gucci, Fendi og Chloé stod i bresjen for 70-tallsbølgen som skylte over oss denne sesongen.

Fargene var sobre, i oker og burgunder, og mønsteret var utpreget retro. Brystpartiet var dekorert med store og løse sløyfer, rysjer som dekket hele frontpartiet, eller overdimensjonerte, avrunda snipper i kjent 70-tallsstil.

Har du allerede mange bluser hengende i skapet kan du style det med et lite sjal i halsen.

Den andre trenden som utpekte seg på catwalken for sesongen var det utpregede feminine og dekorerte med referanser til Viktoriatiden.

Plagget som har gjort en særdeles grandios entre i trendbildet denne sesongen er den delikate og feminine blusen, med viktoriansk-inspirert høy hals. Stoffene er delikate og feminine, og gjerne transparente – i blonder og chiffon, med broderier og blomstermønster.

Blusene har gjerne noe hals, med en liten rysjekant, eller volangfront, mens blusen faller ledig nedover kroppen.

Dette blir sesongens festfavoritt!

1. Bluse Elba 699,- / Soaked in Luxury 2. Bluse Karin 599,- / Fransa 3. Bluse Lomita 749,- / Nümph 4. Bluse Davina 1299,- / Farmhouse Design 5. Bluse Violet 499,- / Floyd by Smith 6. Bluse Ally 499,- / Soaked in Luxury 7. Bluse Ines 599,- / Fransa 8. Bluse Natalie 1299,- / Farmhouse Design 9. Bluse Wionna 999,- / Gai + Lisva 10. Bluse Juliet 599,- / Floyd by Smith

 

Slik styler du blusen til fest – tilbehøret teller!

Er du tilhenger av bukser både til hverdag og fest er dette definitivt den enkleste måten å style buksen på for at antrekket skal være pyntet nok til fest.

En feminin bluse kombinert med vide, svarte bukser og høyhælte pumps er et klassisk og sikkert valg til julebordet. Velger du en bukse med høyt liv blir uttrykket mer formelt, mens en vid bukse med lavt liv virker noe mer avslappet – men dette er i stor grad også personavhengig.

I de fleste bedrifter og ikke minst i de fleste venninnegjenger er det helt innafor å dra på litt til julebordet. Våg å style blusen med stor og synlig ørepynt, og chunky armbånd i gull. Er blusen dekorert mye ved halsen eller nedover brystpartiet, bør du unngå halssmykker. En liten clutch er det naturlige valget til fest, fremfor den store skinnveska du bruker til hverdags, den kan få ligge i garderoben, mens du rocker på dansegulvet!

Avslutt looken ved å fremheve enten øynene eller leppene. Sotede øyne gir et mystisk preg, mens røde lepper alltid vil være en festfavoritt!

 

Les også: Høstens viktigste nøkkelplagg

Les også: De fineste strikkegenserne nå

Les også: Ytterplagget som gjelder for vinteren