Du kan ikke bygge et hus uten grunnmur. Skal du bygge opp en funksjonell og praktisk garderobe må du ha gode basisplagg. Disse er hjørnesteinen i garderoben – nettopp derfor er det også basisplaggene du bør investere litt ekstra i.

 

Basisplaggene er som regel enkle, klassiske og utrolig anvendelige. Fargespekteret er preget av sobre nyanser som enkelt kan matches på tvers. Plaggene kan styles opp og ned, og blir fort favoritten i skapet du tyr til uavhengig av anledning. Dette er hverdagsheltene som redder både morgenstemningen og selvfølelsen de dagene påkledningen byr på en utfordring.

Materialene du bør se etter er basert på naturfiber eller er naturmaterialer, som ull, alpakka, silke, skinn og lin. Samt viskose, et syntetisk tekstilfiber med liknende kvaliteter – mykt, behagelig og absorberende.

God kvalitet gir en følelse av luksus og man får lyst til å behandle plaggene bedre. I tillegg vil plagg i god kvalitet holde passformen lenger – alfa og omega for plagg som brukes mye. 

Husk å sjekke vaskelappen – ikke alle naturfiber tåler høy temperatur eller sentrifugering. Ubehandlet ull skal for eksempel vaskes langt sjeldnere enn bomullsplagg. Ullen inneholder ullfett som gjør at smuss legger seg utenpå fibrene, og ullfettet virker i tillegg bakteriehemmende.

 

Invester i kvalitet og holdbarhet

Disse plaggene er garderobens mest brukte og krever derfor en annen kvalitet enn for eksempel trendplagg, og klær til spesielle anledninger. Den enkle t-skjorta skal tåle mange flere vask enn paljettkjolen, og ullgenseren skal holde deg varm gjennom hele sesongen uten å miste fasongen. Investerer du i god kvalitet holder passformen seg bedre, og plagget føles mer behagelig mot huden. Det kan også gi en god følelse å investere i ett plagg som varer over lengre tid, enn å shoppe i mengder. Bruk og kast-mentaliteten er lite bærekraftig, særlig ved innkjøp av plagg i ikke-nedbrytbare stoffer.

Sjekk ut våre premium kvalitet produkter her, men ta først en titt på lista under over plaggene som redder deg ut av kleskrisa på morgenen!

 

Disse plaggene gjør påkledning til en lek!

1. Den klassiske kåpen

En enkel og lang kåpe i beige, grått eller svart passer til de fleste antrekk, og kan like gjerne brukes over en kjole til fest, som til jeans på en hverdag. Denne kåpen er varm og deilig i 65 prosent ull, essensielt nå på vinteren!

Kåpe Natasha 2999,- / Floyd by Smith

 

2. Ankelboots

Et par svarte, enkle og lave ankelboots gjør garantert skovalget lettere. Et par i ekte matt skinn både ser og føles mer eksklusivt ut! Dette paret er fóret og har en solid såle som skapt for glatte vinterveier.

Støvletter Franca 1199,- / Shoe Biz

 

3. Ullgenseren – denne er helt perfekt!

Vinterens viktigste investering er strikk! Velg en ullgenser i grått eller beige, i tynn strikk for innendørsbruk. Den kan enkelt slenges over et par enkle og stilrene svarte dressbukser, kombineres med jeans, eller mot skjørt. Kanskje har du et spennende trendplagg i garderoben, som en knallfarget bukse eller et lakkert skinnskjørt, som må tones litt ned – da vet du hvilket plagg som gjør nytten.

Genser Vionet Wool 1499,- / Whyred

 

4. Den enkle skjorta

På en basisplaggliste vil en klassisk hvit skjorte alltid være nevnt – med god grunn. En hvit skjorte fungerer til absolutt alt i garderoben! Om du velger å gå for en med et maskulint snitt, eller en mer figurnær og feminin variant er opp til den enkelte – smak og behag. Denne skjorta er laget i 100 prosent silke, og kjennes fantastisk ut mot huden.

Skjorte Karolina 1499,- / Whyred

 

5. T-skjorte med rund hals

Hvor mange t-skjorter shopper du årlig? Plagget er utrolig anvendelig og noe du garantert bruker mye. En t-skjorte i lin vil tåle vask bedre og holde passformen lenger – over tid en god investering rent økonomisk. Denne varianten finnes i flere farger og er i 100 prosent lin.

T-skjorte Basic o-neck 599,- / Gai + Lisva

 

6. En formell favoritt – Blazeren

I jobbsammenheng er blazeren et must. Blazeren skal helst være litt fast i materialet for ikke å miste det stramme uttrykket. Likevel bør materialet “gi” litt og ha god pusteevne for at jakken ikke skal oppleves ubehagelig og stram. Denne figursydde blazeren fra Karen by Simonsen er laget i en vevd ullkvalitet og har derfor god pusteevne.

Blazer Sydney 1799,- / Karen by Simonsen

 

7. På med spanderbuksene

På denne lista måtte jeansen vike for den klassiske og svarte dressbuksa. Dressbuksa er enda mer anvendelig ettersom den kan brukes både i formelle anledninger, på jobb og til hverdags – dersom den er komfortabel nok. Og det er denne!

Bukse Silke 1399,- / Whyred

 

8. Helt på topp

På åttende plass troner den formelle blusen. Dype nyanser som burgunder og mørk grønt er like lett å bruke som en svart topp – og antrekket blir også mer interessant. Blusen blir formell kombinert med en svart dressbukse, og gjør seg likevel godt til en enkel jeans.

Topp Ozone 1099,- / Karen by Simonsen

 

9. Sesongfavoritten – En lang kardigan

Tykk strikk er uunngåelig denne sesongen i vårt vakre vinterland. Invester i tykk strikk av god kvalitet som ull eller alpakka – plagget varmer betydelig bedre, er mykt og behagelig, holder formen og trenger langt færre vask enn et syntetisk alternativ.

Strikkejakke Panther 1999,- / Karen by Simonsen

 

10. Den lille sorte

“One is never over-dressed or under-dressed with a little black dress” sa Karl Lagerfeld, og rett hadde han. Denne kan styles opp til fest og ned til hverdags, og fungerer like godt til pumps som til boots! Varier uttrykket ved å poengtere midjen med et belte, eller legge til en skjorte, eller t-skjorte under.   

Kjole Overhead 1299,- / Karen by Simonsen

 

Les også: Sikre deg julens fineste festantrekk

Les også: Slik styler du skinnbuksa fra hverdag til fest