Om du vil at skoene dine skal vare, er det superviktig å ta godt vare på de, og gi de den pleien de fortjener. Vi har nylig tatt inn merket Sneaker Lab som fører smarte produkter (som selvsagt kan brukes på andre sko enn sneakers ;)) som gjør det enkelt for deg å ta vare på dine sko. Her kommer en liten guide til hvordan du kan freshe opp skoene dine med 4 steg som hovedfokus – vask, pleie, beskyttelse og lukt.

Vask

  

For å rengjøre sko, anbefaler vi Sneaker Cleaner. Dette er et effektivt produkt for å få bort skitt og smuss. Alt du trenger å gjøre er å spraye på der hvor skoen er skitten – om materialet er av semsket skinn/skinnimitasjon bruk minimalt med spray. Børst derretter forsiktig med en fuktig skobørste (tørr hvis semsket) over området for så å tørke lett av med en tørr mikrofiberklut. Gjenta om nødvendig. Denne sprayen er vannbasert og kan brukes på alle materialer. Om du skal gjøre en quick-fix på farten, kan du bruke Sneaker Wipes, som rett og slett funker som en sminkeserviett på skoene dine – utrolig lettvint i en hektisk hverdag!

Pleie

  

Neste du må gjøre er å tilføre skoene pleie – da anbefaler vi Leather Care. Dette produktet er vannbasert og kan brukes på glatt skinn/skinnimitasjon. Pass på at skoene dine er rene før du påfører produktet. Påfør litt på en mikrofiberklut og massèr kremen inn i overflatematerialet på skoen. Om du ønsker ekstra ‘shine’ kan du børste lett over skoene  når de er lufttørket.

Tips: Siden produktet er vannbasert er det supert å smøre inn gummistøvler med for å unngå at gummien sprekker opp!

Beskyttelse

  

Til slutt sprayer du skoene med Sneaker Protector som er en vannbasert impregneringsspray som beskytter skoene dine mot oljer, skitt og smuss. Ved å bruke denne lager du en ‘hinne’ på skoen som gjør det enklere å vaske/rense skoene ved senere anledninger. Her også må du passe på at skoene er rene før bruk. Om de er semsket, børst alle ‘hårene’ i en retning. Spray hele skoen 15-20 cm unna, for et gjevt lag. La lufttørke.

Lukt

  

For å forhindre at skoene dine skal begynne å lukte, kan du bruke den geniale Odor Protector. Sprayen fjerner uønsket lukt ved en enkel behandling. Ta ut innersålen om mulig å spray både sålen individuelt i tillegg til inne i skoen. For best resultat, la skoene lufttørke og ‘herde’ i 6-8 timer. Dette er altså supert å gjøre rett før du legger deg!

Med disse 4 stegene er du (nesten) garantert freshe, rene og luktfrie sko hele sesongen!

Se hele utvalget fra Sneaker Lab her >