5 tips: Hvordan velger du riktig stretchbukse?

Har du opplevd at stretchbuksen din mister elastisiteten og ikke sitter så godt som den gjorde i butikken? Vi har utarbeidet 5 tips som du bør lese før du kjøper et par av det som kommer til å bli dine favorittbukser.

1 – Ta utgangspunkt i størrelsen du vanligvis bruker

En stretchbukse inneholder fra 2-7 % elastisitet, og oppleves som bevegelig og myk å ha på. For å finne ut hvilken størrelse du skal ha, bør du vite hvilken størrelse du vanligvis bruker i bukser uten elastikk. Bruker du størrelse 30 i en bukse uten elastikk, kan du se på mengden elastikk i en stretchbukse for å beregne hvilken størrelse du bør ha. Dersom stretchbuksen inneholder mer enn 5 % elastikk, anbefaler vi at du går ned en størrelse sammenlignet med hva du vanligvis bruker.

Bukse Kine Y02R 699,- / Floyd by Smith
Bukse Kine Y02R 699,- / Floyd by Smith

2 – Pass på at den ikke sitter for stramt

Bukser med stretch har den fordelen at stoffet tilpasser seg dine former og er svært behagelig å ha på seg. Flere butikker anbefaler derfor at du bør kjøpe en bukse flere størrelser mindre enn du vanligvis bruker, dersom buksen har mye stretch.  Dette gir dessverre ikke ønsket resultat, forteller daglig leder i Floyd.no, Guro Forseth Smith.

Bukse Jessy 180A 699,- / Floyd by Smith
Bukse Jessy 180A 699,- / Floyd by Smith

Hvis du ser for deg en hårstrikk som strekkes over lengre tid, vil strikkens elastiske egenskaper avta og bli «utstrukket». Det samme gjelder for bukser med stretch. Buksen blir til slutt slapp i strikken.

Hun forteller at det er mange misforståelser omkring buksestørrelser og bukser med stretch. Mange kjøper for små størrelser og ser på de elastiske buksene som et hold-inn plagg. Da blir passformen på buksen ødelagt.

Det er riktig at stretchbukser skal sitte godt på. Det er imidlertid ikke flatterende å presse seg inn i en alt for liten buksestørrelse. Da ser du gjerne større ut enn du egentlig er, fordi stoffet blir dradd ut mer enn det skal og stoffet kan legge seg i horisontale folder.

Et godt tips, dersom du er usikker på hvilken størrelse som passer deg, er å prøve buksen i størrelsen du vanligvis bruker, og en størrelse mindre. Prøv ulike modeller, fasonger og typer bukser. Noen liker bukser med høyt liv, andre liker normal høyde – små lommer, store lommer – her må du bare prøve deg frem.

4 – “Behandle meg varsomt”

En stretchbukse inneholder mer elastikk (strikk) enn en vanlig bomullsbukse, og på grunn av dette må du vaske og behandle den skånsomt. En stretchbukse bør vaskes på vrangen, i kaldt vann, med minst mulig såpe, uten skyllemiddel, og tørkes i romtemperatur. Buksen skal ikke strykes. Hovedårsaken til at man skal behandle den varsomt, er at strikktrådene slites unødig og kan ryke dersom de eksponeres for såpe eller høy varme.

Bukse Angelina 180A 599,- / Floyd by Smith
Bukse Angelina 180A 599,- / Floyd by Smith

5 – Snu deg aldri tilbake!

Dersom du følger våre anbefalinger i forhold til valg av størrelse og modell, og i tillegg behandler stretchbuksen varsomt – vil du aldri snu deg tilbake. En bukse uten stretch vil aldri oppleves like komfortabel eller gi tilsvarende passform. En stretchbukse omfavner formene dine og vil alltid føles behagelig å ha på seg.

På floyd.no finner du et stort utvalg av bukser med stretch. Ta en titt og bli inspirert av våre stretchbukser i mange ulike farger og fasonger.

Har du lyst til å vite mer om hvordan du kan style et antrekk med jeans? Les mer her >

OM FLOYD MAGASIN

Floyd Magasin drives av teamet bak nettbutikken Floyd.no. Her finner du motenyheter, stylingtips og inspirasjon - skrevet av moteelskere for moteelskere!

-MELD DEG PÅ NYHETSVBREV-