Nå får du endelig kjøpt de ettertraktede sandalene fra Birkenstock på Floyd.no Sandalene som var forbeholdt hippiene på 70-tallet har overlevd generasjoner og er i dag ‘må ha’ skoen alle vil ha.

Smakssansen utvikler seg

Min reise med Birkenstock startet med et par enkle sorte i modell Arizona. Jeg jobbet i skobutikk, var femten år, og brukte hver krone jeg tjente på sko. De sorte skinnsandalene fanget min interesse ettersom de var rustikke, gode å ha på – samtidig som de passet til både jeans, snekkerbukse og kjole. Unødvendig å si at de ble mine favoritter.

bloggbilde-birkenstock-arizona-black
Sandal Arizona / Birkenstock, 1099,-

Du vet hva du kjøper

Mitt andre par Birkenstock var hvite, og ble innkjøpt sommeren noen år etter. Ingenting er så delikat som hvite sko, brune føtter og frisk neglelakk. For en som elsker Birkenstock er bruksområdene uendelige, skoen er omtrent umulig å slite ut – det er et forhold som er ment å vare livet ut.

bloggbilde-birkenstock-arizona-white
Sandal Arizona / Birkenstock, 1099,-

Jeg kan fortsatt huske da jeg så ‘Birkenstock by Heidi Klum’ kolleksjonen i 2004. På dette tidspunktet var jeg en trofast fan, og falt pladask for modellen i sølv og gull med blanke stener på spennene. De ligger i tet på listen over ‘de vakreste skoene jeg noensinne har eid’, og ganske langt opp på lista over de mest kostbare… Føttene mine bodde i sandalene som var utrolig vakre til jeans (som jeg også bodde i). Samarbeidet med Heidi Klum er avsluttet, men designerne hos Birkenstock har skapt mange nye kule sandaler og clogs.

Sko til ethvert antrekk

Det er den klassiske modellen Arizona som mange forbinder med Birkenstock, og jeg tør påstå at skoene kan brukes til ethvert antrekk, og at de er like aktuelle innover høsten. Selv er jeg på jakt etter noen kule strikkesokker som jeg skal matche sammen med mine nye grå Arizona. Dersom jeg ikke finner de i butikken er jeg innstilt på å strikke de selv, akkurat passe myke og pusete. Alternativt leser Line Langmo dette blogginnlegget og inspireres til å lage en oppskrift på den perfekte Birkenstock-sokken :-)

Sandal Arizona, 1199,-

Birkenstock lager sandaler til både inne- og utebruk, til fritid, fest og hverdag. Det er ikke rart at sandalene har blitt så populære: de er utrolig behagelige på og er bra for foten (fotsengen har en anatomisk oppbygning som gir støtte og med dette får kroppen riktig avlastning). De er et av Europas ledende skomerker og selges i dag over hele verden.

Birkenstock, elsket og hatet – men vi kan jo egentlig ikke klage når vi får gå med tidenes mest behagelige sko.

Hemmeligheten ligger i sålen

1. Bedre plass til tærne

  • Lar tærne bevege seg mer naturlig, noe som fremmer balanse og generell tåhelse

2. Hevet tå bar

  • Oppmuntrer føttenes naturlig gripende bevegelse mens du trener bena og forbedrer sirkulasjon

3. Fotseng

  • Speiler og nærer formen og konturene av en sunn fot. De fire buene sikrer jevn vektfordeling

4. Dyp hælkappe

  • En nøytral hælprofil og dyp hælkappe sørger for naturlig polstring der det hører hjemme, og fremmer naturlig justering av ryggraden

5. Støtabsorberende EVA såle

  • Fleksibel, holdbar, lett, støtsikker

6. Jutefibre

  • To lag. Et avviser fuktighet, det andre gir ekstra styrke

7. Fotseng av kork

  • Fast, spenstig kork/lateks-base gir føttene den støtten de trenger

8. Fotseng-foring

  • Mykt semsket skinn holder føttene komfortable og tørre