BIRKENSTOCK

Nå får du endelig kjøpt de ettertraktede sandalene fra Birkenstock på Floyd.no Sandalene som var forbeholdt hippiene på 70-tallet har overlevd generasjoner og er i dag ‘må ha’ skoen alle vil ha.

Smakssansen utvikler seg

Min reise med Birkenstock startet med et par enkle sorte i modell Arizona. Jeg jobbet i skobutikk, var femten år, og brukte hver krone jeg tjente på sko. De sorte skinnsandalene fanget min interesse ettersom de var rustikke, gode å ha på – samtidig som de passet til både jeans, snekkerbukse og kjole. Unødvendig å si at de ble mine favoritter.

bloggbilde-birkenstock-arizona-black
Sandal Arizona / Birkenstock, 1099,-

Du vet hva du kjøper

Mitt andre par Birkenstock var hvite, og ble innkjøpt før sommeren noen år etter. Ingenting er så delikat som hvite sko, brune føtter og frisk neglelakk. For en som elsker Birkenstock så er bruksområdene uendelige, skoen er omtrent umulig å slite ut – det er et forhold som er ment å vare livet ut.

bloggbilde-birkenstock-arizona-white
Sandal Arizona / Birkenstock, 1099,-

Jeg kan fortsatt huske da jeg så ‘Birkenstock by Heidi Klum’ kolleksjonen i 2004. På dette tidspunktet var jeg en trofast fan, og falt pladask for modellen i sølv og gull med blanke stener på spennene. De ligger i tet på listen over ‘de vakreste skoene jeg noensinne har eid’, og ganske langt opp på lista over de mest kostbare… Føttene mine bodde i sandalene som var utrolig vakre til jeans (som jeg også bodde i). Samarbeidet med Heidi Klum er avsluttet, men designerne hos Birkenstock har skapt mange nye kule sandaler og clogs.

Noe for enhver stil

Den klassiske modellen Arizona er den mange forbinder med Birkenstock, men de har også andre kule design. På min ønskeliste for sommeren står sandalen Mayari som har litt slankere stropper slik at man ser mer hud. Sålen er tilsvarende som Arizona.

bloggbilde-birkenstock-mayari-black
Sandal Mayari / Birkenstock, 999,-

Birkenstock lager sandaler til både inne- og utebruk, til fritid, fest og hverdag. Det er ikke rart at sandalene har blitt så populære: de er utrolig behagelige på og er bra for foten (fotsengen har en anatomisk oppbygning som gir støtte og med dette får kroppen riktig avlastning). De er et av Europas ledende skomerker og selges i dag over hele verden.

Birkenstock, elsket og hatet – men vi kan jo egentlig ikke klage når vi får gå med tidenes mest behagelige sko, og fortsatt med stil.

OM FLOYD MAGASIN

Floyd Magasin drives av teamet bak nettbutikken Floyd.no. Her finner du motenyheter, stylingtips og inspirasjon - skrevet av moteelskere for moteelskere!

-MELD DEG PÅ NYHETSVBREV-