Det er ikke bare Mette-Marit som gjenbruker kjoler! Vi lever som kjendiser i vårt eget liv – og med dagens bildespredning på sosiale medier, er det fristende å kjøpe ny kjole til hver anledning. Men styler du kjolen forskjellig nok – vil hverken venninner eller følgere, få med seg at det er samme kjole. Hvis de mot formodning gjør det, så blir de garantert imponert over stylingevnene dine!

Invester i én kjole

Har du investert i én kjole som fungerer både på firmafesten og til gallabryllup, slipper du angsten og hasteshoppingen når invitasjonen kommer.

En lang, mørk kjole passer til mange anledninger. Velger du for eksempel en kjole som er fotsid, er du sikret at den fungerer til bryllup med en formell kleskode, som mørk dress, galla eller smoking. Den samme kjolen vil fungere til firmafester, seremonier, rød-teppe-anledninger og vernissager.

Kjolen må ha et kledelig snitt, og er gjerne være innsvinget i midjen. Er den utsmykket med strass og detaljer kan du av og til holde smykkene og tilbehøret nedtonet, og andre ganger ta den helt ut.

Vår favoritt er den glamorøse og fotside Elizabeth-kjolen. Den kan enkelt styles til å passe flere anledninger – og flere stiler. Gjør det riktig og ingen vil merke at kjolen blir gjenbrukt!

Elegante takter

Gå “all-in” og style den glamorøse kjolen med en ekstravagant fuskepels. En lys variant i beige står i kontrast til den mørke kjolen, og gjør antrekket elegant og feminint.

En fuskepels er også en god investering – og kan like gjerne brukes med jeans, og flate boots til hverdags, som til bryllup og fest!

1. Pelsjakke Courtney 2. Øredobber Raindrop 4. Kjole Elizabeth lang 4. Armbånd Crystal 5. Pumps Kendall matt svart

Med en god dose strasstilbehør og elegante pumps, er du i mål, og klar for fest!
Sett prikken over i´en med røde lepper og du blir garantert festens midtpunkt!

Formell fulltreffer

Er dresskoden formell, men anledningen jobbrelatert, eller du rett og slett trives i ett mer nedtonet antrekk, kan du style den fotside Elizabeth-kjolen med en enkel blazer og rocka tilbehør. Hensikten med en maskulin blazer er å balansere det feminine i kjolen.

Mange syns det er vanskelig med jakker over fotside kjoler. Tommelfingerregelen sier, enten kort, eller lang jakke!

kollasje-1
1. Kjole Elizabeth lang 2. Halskjede Line 3. Øredobber Clover 4. Clutch Vivian 5. Blazer Maya

Blazeren skal gjerne rekke til nedsiden av rumpa, og er helst en anelse oversized for å få det riktige uttrykket. Stopper jakken akkurat der hoftene svinger utover, virker silhuetten bredere enn den er. Men alle regler har unntak – det viktigste er å prøve på og se hva som fungerer.

Bruk et tynt sjal rundt halsen, og strassdetaljene på kjolen vil diskret krydre antrekket – fremfor å dominere looken.

Gjør antrekket komplett med kult og litt rocka tilbehør. En enkel clutch i skinn og sko med kilehæl passer perfekt til denne looken. Smykkene holder du enkle og minimalistiske.