Capribukser har sannsynligvis sitt opphav i Italia, oppkalt etter øya Capri – der man forestiller seg at kortbuksen hadde en praktisk funksjon i det man plukket skjell og steiner i strandkanten mens krystallklart vann slo inn over føttene. Det er langt fra Capri til Norge, der man i dag ser capribuksen som en del av kvinners basisgarderobe i sommermånedene. I tillegg til å være et naturlig valg når man er i vannkanten – så bruker norske kvinner capri til langt flere anledninger.

Vi har fått Marna Haugen, alias Komikerfrue, til å vise oss ulike anledninger hun velger å bruke capribukse. Hun mener den kan jazzes opp og ned, brukes i hagen så vel som på jobb, til butikken, til hverdags og på fest.

«Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har stått i klesskapet og tenkt; Hm, kan jeg ikke bare ta en capri da?» – Komikerfrue

Capri Jessy 180A mørk grå 599,- / Floyd by Smith
Capri Jenny 180A svart 399,- / Floyd by Smith

Begge capriene har superstretch, høy og bred linning som presser inn der den skal og 3 knapper.. Baklommene er perfekt plassert slik at rumpa blir kjempefin uten å inkludere ryggen, i arealet, om du skjønner. Tips: Gå ned en størrelse enn du vanligvis pleier, for superstretchen er amazing.

Det er langt fra Capri til Norge, men capribuksen har likevel funnet veien, og blitt adoptert av norske kvinner.

Vil du lese mer om hvordan du styler en capribukse? LES HER >