Artikkelen er opprinnelig publisert på stellamagasinet.no av journalist Ida Halvorsen Kemp

Hvem: Helene Hammer (22).
Hva: Jobber som modell.
Hvor: Bor i en liten, totalrenovert toroms på Fredensborg i Oslo.

Hvordan vil du beskrive stilen din?
Jeg liker at ting er litt mye. Så kanskje maksimalist, med en dose gøy? Det er viktig for meg at hjemmet mitt føles som hjemme, siden jeg er mye på reise. Jeg er oppvokst i et hjem med mye ting, og det har nok farget meg litt. Jeg blir mest kreativ når det er litt ting rundt meg, og gjerne da ting jeg liker. Det er litt sånn jeg kler meg også, med tre favorittplagg i et og samme antrekk. Jo mer, jo bedre.

Hvor opptatt er du av stil?
Det beskriver personlighet og hvem man er. Jeg jobber daglig med å skape en følelse gjennom bilder og video. Da er klær og stil utrolig viktig. Ofte tenker jeg på det når jeg skal kle meg for dagen: «Hva slags bilder hadde dette antrekket gitt?»

hammertime
Den kongeblå fløyelssofaen er et kupp fra Finn.no. Epoxygulvet er gjennomgående i hele leiligheten. Neonskiltet er en gave fra kjæresten.

Hva betyr god smak for deg?
At man ser kreative og nye løsninger på ting, og da tenker jeg på både interiør og klær. Man trenger ikke kjøpe det nyeste eller dyreste hele tiden. Det å kunne gjenbruke ting som man allerede har på nye måter. Mikse sammen forskjellige print og farger og ikke minst ta en sjanse i ny og ne. Enten blir det fab, eller not so fab, men da har man i alle fall prøvd det ut og pushet noen grenser.

Hva er nøkkelplaggene i garderoben din?
Garderoben min ser egentlig ut som et kostymelager, jeg er veldig glad i spesielle pieces. Jeg kan bruke en rød skinnjakke like mye som en sort, så basics har kanskje en litt annen betydning for meg. Men akkurat nå går det mye i Levi’s-jeans, fuskepels, t-skjorter med print og spagettistropp-kjoler. Og komfortable sko. Jeg har en hektisk timeplan og løper gjerne mye rundt. Det hender også ofte at jeg ender i sneakers på byen, men da gjerne til et mer pyntet antrekk. Men altså, komfortable sko på byen er noe alle burde prøve. Man kan danse natten lang, og ser mer sjarmerende ut enn dem som stabber seg hjem på høye hæler med gnagsår.

garderobe
Spisebordet har Helene designet og fått laget selv. Stolene er fra Ikea.

Hva er ditt beste kjøp?
Interiørmessig er jeg veldig fornøyd med 3D-kunsten av Yves Scherer som var et spontankjøp på Rod Bianco Gallery. Og sofaen min som jeg fant på Finn.no til et par tusenlapper. Den er buet og i mørkeblå fløyel, og sinnsykt god å sitte i. Den første dyre vesken jeg kjøpte for oppsparte modellpenger, en klassiker fra Chloé. Husker fortsatt følelsen jeg fikk da jeg tok den på armen første gang.

Hva er dine favorittbutikker?
Milla Boutique, Eger på Karl Johan, og Heaven Scent. De dekker behovet mitt. Blomstene mine er fra Frøken Flood på Bislett, det er også for så vidt et stort behov.

Hva tar du på deg til en skikkelig fest?
Nå om vinteren synes jeg det er veldig deilig og ikke minst fint å bruke sommerkjolene med en t-skjorte eller høyhalset genser under. Høye hæler med sokker i er også super chic. Min favoritt akkurat nå er en velourdress fra Hunkydory med skikkelig sleng. Den er superfin til sneakers men også til høye hæler og en pyntet topp.

bedroom
Blått tema i gangen med et print av Diane von Furstenberg signert Andy Warhol. Kunsten på veggen over sengen er laget av Helenes gode venninne og modellkollega Polina Sova. Sengetøyet fra Mille Notti gir rommet en skikkelig hotellfølelse.

Og til en mandag på jobb?
Har jeg hjemmekontor, liker jeg å slenge på meg en kimono eller kaftan og et par komfortable Levi’s-bukser. På reise og i møter kler jeg meg komfortabelt og kjører heller opp glamfaktoren med farger og glitter. Et par glitterbukser i gull sammen med en collegegenser med et morsomt print er det perfekte mandagsantrekket i mine øyne.

Hva går du aldri ut av huset uten?
Et godt headset. Er helt avhenging av -musikk, podkaster og lydbøker for å få dagen til å gå. Det går mye i Beyoncé og Roxette på vei til møter om dagen, perfekt for å gire seg opp.

Hvilken eiendel betyr mest for deg?
Mitt walk in closet! Innenfor rutene henger alle klesskattene mine på rad og rekke.

Hva inspirerer deg?
Kunst, musikk, magasiner og mennesker. Jeg er ekstremt glad i å bedrive people watching. Sitte på en benk og bare se på de forskjellige menneskene som går forbi.

 

helene-hmmer-leilighet-1flmnk9xoyhxrcj-fkpx9a
Puffen fra Bolia har Helene selv trukket om. Pute og pledd fra House of Hackney og Missoni.

Tre ting jeg er opptatt av nå:

1. Gi syn til Tanzania-prosjektet. Jeg samarbeider med Specsavers, som hvert år flyr et knippe optikere til Tanzania for å gi befolkningen der nede hjelp med synet. Det er så flott å kunne hjelpe noen som endelig kan ta del i lek, skolegang eller skaffe seg et håndverk for å brødfø familien.

2. Rydding! Jeg har konvertert fra rotete og blitt offisielt ryddegal. Orden i skuffer og skap og alt har sin plass. Fortsatt en bod på loftet igjen, som jeg faktisk gleder meg til å ta fatt på.

3. Blomster. Jeg er datter av en gartner, det har nok en stor betydning, men jeg har alltid elsket blomster og planter, og hele prosessen med å se at noe spirer og gror.