Stylisten Cecilie Mevatne røper hvilke myke og harde pakker hun har på ønskelisten denne julen.

Når du er stylist begynner julen i september, og sommermoten har allerede tatt over når du i desember måned skal finne din egen julestemning og pynte til jul på ordentlig, og ikke i et fotostudio eller et ”liksom” hjem.  Siden jeg alltid må være et skritt foran med trender og årstider, på grunn av yrket mitt, vet jeg også hva som kommer i butikkhyllene og nettbutikkene lenge før varene faktisk er tilgjengelig. Det er ganske luksus, for det betyr at jeg alltid har en ønskeliste på lur. Og en av tingene på julens ønskeliste har faktisk vært på ønskelisten helt siden jeg var på fotoopptak på Floyd sitt hovedkontor i Holmestrand tidligere i høst. Det var kjærlighet ved første blikk. Så hold dere fast, her kommer ønskelisten min..

 

Drømmejeansen

Siden jeg er en sommerperson er ikke jeans favorittplagget mitt, og jeg tyr ofte til skjørt eller kjoler med strømpebukser på vinteren. Allikevel er jeg som de fleste kvinner, alltid på utkikk etter den perfekte sorte jeansen, med rå detaljer og perfekt passform. Jeg har derfor lagt min elsk på jeansen Alexa fra Ivy.

Bukse Alexa Ankle Distressed 1149,- / IVY Copenhagen

Denne jeansen vinner både på passform og detaljer, og ikke minst får den stjerne i boken på grunn av lengden. Ankellengde er helt essensielt for meg, da jeg ikke takler jeans som legger seg i en klump rundt skoene. Hullene på knærne gir buksen en egde, som gjør at jeg fint kan style buksen med en finere topp, uten at jeg føler meg for damete. Skriftdetaljene på det ene kneet, er det lille ekstra stylist-øyet mitt lever for, så jeg tror jeg endelig har funnet drømmebuksen. Håper bare den ligger under treet i år.

 

Hjerter i øynene

Øverst på ønskelisten min er kåpen som har vært på ønskelisten min siden jeg tidlig i høst var på hovedkontoret til Floyd, og stylet en shoot med plagget. Den fargerike fuskepelskåpen Marble fra Svea, i den trendy rosa paletten, er rett og slett drømmekåpen min.

Jakke Marble 2599,- / SVEA

Jeg innrømmer at jeg ble så giret at jeg dro kåpen av modellen, så snart hun var ferdig å posere i den myke herligheten. Dro selvfølgelig selv på meg kåpen, og tok noen piruetter i studioet i ren ekstase, mens jeg utbrøt ”Denne kåpen MÅ jeg ha!”. Siden jeg har fortalt x-antall personer om drømmekåpen, er jeg ganske sikker på at en eller flere av denne favorittkåpen havner under treet i år. De kalde januarmorgenene kommer i hvert fall garantert til å kjennes varmere med denne fargeklatten på toppen.

 

Palmesus

Ved siden av jobben min som stylist, er jeg også en wanderluster, sommerelsker og reiseblogger. Jeg knuser også et mobildeksel i måneden, og har skiftet x-antall mobilskjermer på Iphonen min dette året. Drømmegaven min må jo derfor bli dekselet med palmeblader fra Ideal of Sweden.

Iphone Cover Monstera Jungle 299,- / iDeal of Sweden

Dekselet er ikke bare ekstremt Insta-friendly, både for selfies og stilleben, men det passer også perfekt i strandbagen min, som stadig pakkes, selv vinterstid. Forhåpentligvis får dekselet meg til å ta litt bedre vare på den stakkers mobilen min. Og hvem ønsker seg vel ikke litt sommervibber, i en av de kaldeste og mørkeste månedene i året?

 

Sneakers > høye hæler

Hadde du spurt meg for noen år siden, da jeg enda jobbet for Harper´s Bazaar, hadde jeg ønsket meg hæler over sneakers i julegave. Men etter å ha løpt i vonde hæler omtrent hele karrieren, har jeg for lengst hevet meg på sneakersbølgen. Til skjørt og kjole finner du meg derfor ofte i sneakers, om anledningen tillater det. Jeg har lenge ønsket meg et par kvalitetssneakers som ser mer kledd ut enn tøyvariantene. Forrige gang jeg gjorde shoot hos Floyd, la jeg min elsk på disse nette og rålekre Serena sneakersene i grå farge fra Philip Hog.

Sneakers Serena 999,- / Philip Hog

Sneakersene har et mer kledd uttrykk på grunn av skoens blankere skinntekstur. Passformen er smal, og sitter derfor finere på foten enn mange sneakers, som blir for bred, og derfor veldig dominerende på foten.

 

Minimalistisk pynt

Jeg har litt komplekser for hendene mine, de er skikkelig arbeidshender, som bærer preg av mye løfting i jobben. Alle årene som stylist, hvor hverdagen består av steaming av klær, og justering med nåler, har satt sine spor i de stakkers fingertuppene mine. Jeg vet at jeg aldri får en karriere som håndmodell, men når man har lakkede negler synes jeg det er super delikat med tynne ringer på fingrene. Gjerne flere i en slags lag-på-lag styling. Hos Floyd.no selges noen av mine favoritt tilbehørsmerker. Jeg har stylet mye med både Syster P, Farmhousedesign og Enamel Copenhagen, både på shoot med Floyd og på andre jobber.

Ring Heart 549,- / Enamel Copenhagen

Allikevel har jeg funnet en favoritt i ringen Heart fra Enamel Copenhagen, som jeg håper en spesiell person gir meg i år. Jeg er veldig svak for hjerter, og synes den røde hjertedetaljen i ringen gjør det lille ekstra. Så nå vet dere hva som skal til for å skvise hjerte mitt i julen.

 

Ja takk, til velour..

Hvem har vel ikke dilla på velour for tiden? Velour er jo sesongens it – tekstur! Jeg er generelt svak for teksturer, og liker helst når spennende teksturer brukes, eller dukker opp på uventede steder. I det siste har jeg vært på jakt etter en ny pouch med det lille ekstra, da min velbrukte favoritt begynner å bli litt slitt. Jeg falt pladask for den lille velourvesken fra Soaked in Luxury, som dukket opp på nettsiden til Floyd.

Veske Clash 299,- / Soaked in Luxury

Den lille pouchen i rike velourtekstur, og en enda rikere blåtone snek seg rett inn på ønskelisten min. Den kommer garantert til å bli flittig brukt, da jeg bruker slike vesker daglig, enten for å holde styr på småting i en større veske, eller for å romme det vesentlige når jeg skal på butikken eller på trening. Håper julenissen er like overbevist som meg om at velourherligheten skriker mitt navn. Sa jeg at blå også er favorittfargen min?

 

Den myke sorte

Det blir ikke helt jul, om jeg ikke får en ekstra myk pakke under juletreet. Jeg har alltid elsket strikk, og vært så heldig at jeg alltid har hatt et velfylt klesskap av strikk, siden min kjære mor har svart belte i strikking. Jeg savnet faktisk strikkegenserne, da jeg jobbet i tropene. Jeg husker jeg gledet meg til jobbreisene til Hong Kong, der de litt kjøligere vintermånedene gav meg sjansen til å dra en strikkegenser over hodet. Når du jobber som stylist er du konstant kreativ, siden det å skape moteserier, kampanjer og style mennesker for ulike anledninger er jobben din. I de mest intense og hektiske periodene tyr jeg derfor alltid til svart til meg selv.

Genser Elsa 599,- / Floyd by Smith

Drømmen er da å krype inn i den svarte Elsa genseren fra Floyd by Smith. Den har detaljer, er kledd, er varm og samtidig tidløs. Den smetter derfor rett inn i en klassisk garderobe. Og klassiske plagg er alltid på ønskelisten min.

 

God jul!