5.45 Alarmen ringer og jeg bokstavelig talt hopper ut av sengen. Slumrefellen er ikke aktuell på dager hvor jeg har et tog å rekke.

06:50 Ramler som vanlig halvveis ut døren på grunn av tung last. Selv om jeg i dag har betydelig mindre med meg enn på opptak hvor jeg også bærer med meg klær, er hendene fulle. Jeg liker å være forberedt og tar alltid med litt ekstra – just in case. På armen er derfor en stor bag, hvor jeg har samlet hatter, solbriller, belter og sko, som jeg føler passer sommerfølelsen dagens opptak skal formidle. Obligatorisk for alle stylister er også et stylingkit. Her finner du alt fra bh´er, klyper, nål og tråd, og fashion tape for å nevne noe.

07.39 Hopper på toget til Holmestrand hvor Floyd sitt hovedkontor ligger. MacBook´en er med, så jeg svarer på mail mens vi tøffer mot Holmestrand.

08:39 Spotter dagens modell Oline på togstasjonen, og tar følge med henne til parkeringsplassen hvor vi skal bli hentet.

08:50 Jeg ankommer hovedkontoret til Floyd. Innenfor nettbutikkens døren åpner det seg et lyst og fresht kontorlokale med utallige stativer og hyller av herlig fashion. Jeg er akkurat der jeg skal være, og jeg smiler bredt.

08:52 Blir introdusert til Preben som er dagens fotograf, Lene som jobber i nettbutikken og dagens hår- og makeupartist Melissa. Vi har ingen tid å miste da målet er å skyte fire stativer som bugner med vårnyheter. Oline er allerede i sminken, så jeg strengt talt hiver meg over de fire stativene foran meg og begynner en systematisk organisering av plagg og antrekk.

unspecified-9

09:00 Preben spør meg om jeg vil ha kaffe, og jeg kan ikke svare «JAAA» fort nok. Skal vi jobbe fort hjelper det med kaffe i systemet. Stilene og plaggene som skal skytes kommer ikke som noen overraskelse siden Preben allerede har send meg bilder av noen nøkkelplagg et par dager i forveien. Her finnes alt fra delikate bluser, stretchbukser og jeans,kimonoer i pastellfarger, nødvendige baseplagg, trendy sneakers, lekne sandaler og bohemske sommerkjoler – bare for å nevne noen av de lekre plaggene jeg skal style denne tirsdagen.

På en vanlig kampanjeshoot hvor vi skyter ca. 8 antrekk på en dag, styler jeg alle antrekkene ferdig før selve opptaksdagen. På en dag som denne med 4 stativer som skal fotograferes jobber jeg annerledes, og bygger antrekkene fra en base. Dette gjør at vi får tatt flere bilder uten å skifte hele antrekket, noe som sparer tid. Basen kan for eksempel være en jeans og et par sandaler. Deretter bygger jeg på basen ved hjelp av ulike overdeler, som jeg videre bygger på ved hjelp av passende ytterplagg. Jeg jobber meg gjennom stativene og har fort delt plaggene inn i seksjoner. Stativene er nå delt inn i blant annet; selskapskjoler, sommerkjoler, farge-koordinerte blomsterlooks, blåtoner og «bohemen møter hverdagsjeansen».

Lene viser meg bilder av sesongens sko og spør hvilke par jeg ønsker å bruke. Jeg smiler bedende «alle?», men forstår at jeg må begrense meg. Jeg tar en ny titt på klesstativene og bestemmer meg for 5-6 par som står i stil med palettene og plaggene som skal tas bilde av.

unspecified-7

Videre klikker vi inn på floyd.no, så jeg kan plukke smykker til dagens antrekk. Valget faller på delikate ringer, kjeder og armbånd fra Enamel Copenhagen og Syster P. Tynne gull- og sølvsmykker er det perfekte tilbehøret om du ønsker å oppnå et stilfullt uttrykk uten at smykkene stjeler showet fra resten av antrekket – og dette er viktig for meg i dag. Lene har også lagt frem noen clutcher fra Katie Loxton med korte og inspirerende setninger på. Clutchene er ensfargede, og kommer i alt fra klassiske og nøytrale farger til sukkersøte pasteller. Jeg har aldri sett clutchene før og faller pladask for både størrelsen, de inspirerende setningene og fargene.

unspecified-10

10:30 Sminke og hår er ferdig og lyset er satt – vi er i gang. Modellen starter i en rålekker blå jeans fra Lee, kombinert med en myk hvit t-skjorte og sneakers. For å skape sommerstemning på en gråværsdag i februar har Preben fylt studioet med grønne og frodige planter. Oline poserer i jungelen og første bildet er allerede tatt.

unspecified-3

En kimono som gjerne brukes over bikinien på stranden henger nå over baseantrekket. Antrekket har også fått høye hæler i form av en klassisk «må-ha-sandal» fra Unmade Copenhagen. Jeg elsker når man kan skvise utallige anledninger og bruk ut av ett og samme plagg. Kimonoen er et slikt plagg. For variasjon knyter jeg et flettebelte i midjen på den ene kimonoen og oppnår med et en mer markert midje.

Neste look er et antrekk jeg har sett for meg siden jeg stylet vårkampanjen til Floyd før jul. Ved første øyekast tar det lange silkeskjørtet og den tilhørende blondetoppen deg rett på ball eller til bryllupsfesten. Men stylisten i meg tenker sneakers og t-skjorte i sommersolen, og i dag får jeg endelig leke meg med denne versjonen.

unspecified

Looken kan selvfølgelig styles med en denimjakke på skuldrene på kjølige sommerkvelder, på samme måte som sneakersene kan byttes ut med hvite Birkenstock sandaler på varmere dager.

13:00 Plutselig kommer «Er dere sulten?» spørsmålet fra alles lepper og det er tid for lunsj. Preben viser vei til kjøkkenet og vi griper etter påfyll fra det herlige lunsjbordet til Floyd.

13:30 Oline får en touch-up av Melissa, og vi er i gang igjen. Vi har jobbet fort, men når vi ser hva som henger igjen på stativene, forstår vi at vi har tatt oss litt vann over hodet i forhold til antall plagg vi ønsker å få tatt bilde av i løpet av dagen. Lene og jeg går kjapt over hvilke plagg vi må få fotografert i løpet av ettermiddagen, og hva vi kan droppe. Lene vil gjerne at vi fotograferer looken jeg har døpt «Det perfekte reiseantrekket». En løs og mønstrete bomullsbukse kan fort se slapp ut, men ikke om den styles riktig. I dette antrekket har jeg derfor fokusert på å gjøre plagget mer interessant ved hjelp av enkle stylingteknikker.

unspecified-6

Underdelen kombineres med en ton-i-ton topp, mens jeg lager en bevisst brytning ved og kombinere to ulike mønstre i topp og underdel. Den løse underdelen balanseres også ved hjelp av toppens tettsittende passform. Voilá – og du har et kledd, men behagelig helgeantrekk – eller ja, reiseantrekk.

15:00 Selskapskjolene skal skytes og Oline får raskt litt mer farge på leppene og sterkere øyesminke. Smykker og sko skiftes mens kjoler går kjapt over hodet. Jeg styler ulike clutcher i Olines hånd, ut i fra hva jeg ser matcher kjolene. Selskapsclutcher må ikke alltid glitre. Mine nye favoritt-clutcher fra Katie Loxton er også nydelige til sommerens selskapskjoler. Og hvem elsker ikke tilbehør man kan bruke både til hverdag og til fest? Preben teller ned, men Lene og jeg ber om «en til..en til..». Vi har et tog å rekke, men vi klarer likevel å ta bilde av en superelegant body med jeans og sorte sandaler før Oline og jeg klemmer Floyd-gjengen adjø og hopper i bilen.

Vi har fått fotografert 74 plagg i dag, så alle er superfornøyd. Ingenting slår lekre plagg, god energi og et godt team.

16:26 Toget setter fart mot Oslo og det hvitkledde landskapet utenfor togvinduet gjør at palmesusen og sommerstemning fra dagens opptak allerede føles langt borte. Og det er vel kanskje noe av det jeg elsker mest ved jobben min – at man alltid må være et steg foran.

Se alle nyhetene på Floyd.no her>