Den evige jakten på den perfekte jeansen tar kanskje aldri slutt. Men når du vet hva du skal lete etter, blir det lettere å orientere seg i det blå landskapet.

Aller helst ønsker du å finne jeansen som diskret former lårene, gir rumpa et aldri så lite løft og helst sitter godt rundt hofter og mage, uten å stramme for mye. Velg likevel ikke bort de baggy versjonene! De vil i mange tilfeller være overraskende flatterende. Vi guider deg gjennom hvilke passformer som er kledelige og hvilke fasonger som er aktuelle!

Velg riktig størrelse

Riktig størrelse er alfa og omega når du velger bukser. Du kan godt gå ned én størrelse når du velger en skinnyjeans med mye stretch, som for eksempel 180A-kvaliteten. Buksa vil sitte stramt helt ned til ankelen, uten at den blir som et pølseskinn. Dersom du går ned flere størrelser, vil strikken slites, og fibrene dras fra hverandre. Da vil buksa raskt miste formen og gi motsatt effekt.

Når enden er god

– er allting godt! Stretch kan hjelpe deg langt på vei, men magien ligger i sømmene.

Det er mange faktorer som spiller inn for å finne den mest flatterende passformen. Skal du velge smale eller vide bein, en baggy versjon, jeans med sleng, høyt eller lavt liv. Alle disse elementene påvirker hvordan kroppen oppleves. Uansett hvilken versjon du går for, så vil du at buksa skal sitte godt på rumpa.

Det er særlig én søm som er avgjørende for hvordan jeansen sitter på bakenden. Sømmen er plassert på yoken, som betegner tøystykket mellom linningen og lommene, og avgjør hvor rumpa starter og ryggen stopper. Kikker du på jeansene du har i skapet, kan du finne hjerteformet-, rett-, vid- eller ikke-eksisterende yok. På jeans som er høye i livet, vil en lav og hjerteformet yok forme rumpa og gi illusjonen av et løft. Uten den blir rumpa forlenget og virker flatere.

– En hjerteformet yok er flatterende på nesten alle kvinner. Velger du i tillegg en variant med lave, og gjerne noe skrå lommer, vil bakenden få et løft, sier stylist Anette von Osten.

Høyt liv

Et høyt liv virker forlengende på beina, samtidig som mange liker at det også virker oppstrammende på magepartiet. Pass likevel på at størrelsen er riktig, så jeansen ikke blir altfor stram i midjen. Det er lekkert å style buksa med t-skjorter eller skjorter som du dytter litt nedi foran.

Jessy-modellen vi har valgt ut her, har en typisk skinny fasong, med detaljer rundt anklene. En bukse som er litt croppet, vil markere ankelen på det tynneste punktet, og derfor virke enda mer flatterende. Med ekstra detaljer rundt ankelen, trekker den også blikket ned mot beina, og buksa kommer virkelig til sin rett med et par høyhælte sko.

 Floyd bukse Jessy

1. Jessy B 211 799,- 2. Jessy B 1128 899,- 3. Jessy B 180A 599,- 4. Jessy S1 899,- 5. Jessy 2530 799,-

Superhøyt liv

En av Floyds mest populære jeans er Angelina, som med fire knapper over gylfen stopper flatterende ved navlen. Den hjerteformede yoken og de lave skrå lommene, er med på å gi rumpa et lekkert løft, samtidig som den skaper en illusjon av lange bein.

Floyd bukse Angelina

1. Angelina 2530 799,- 2. Angelina 211 699,- 3. Angelina 180A 599,- 4. Angelina 211 699,- 5. Angelina 180A 599,-

Baggy overraskelse

Noen vegrer seg for å bruke baggy jeans, men i mange tilfeller vil vide bukser ha samme slankende effekt som skinnyjeans, og noen ganger til og med være mer flatterende. Emma-buksa følger kurven på rumpa, mens den henger løst over hoftepartiet, og faller delikat og ledig over lårene.

Den smalner ned mot ankelen og fremhever beina på det tynneste partiet, nemlig rett under kneet. De baggy buksene vil i tillegg gi antrekket et tilbakelent og kult uttrykk, samtidig som de er veldig behagelige å ha på seg, på grunn av formen og stretchkvaliteten.

Floyd bukse Emma

1. Emma 1511 blue 699,- 2. Emma 1128 799,- 3. Emma Y02R 799,- 4. Emma S1 799,- 5. Emma 1128 S1 799,-

Sleng

Er du ute etter illusjonen av lengst mulig bein, er bukser med høyt liv og sleng riktig for deg. Denne modellen passer alle kvinner. Likevel har den en ekstra effekt for kvinner med en typisk pære-formet kropp, eller timeglassfigur. Da vil slengen balansere det brede partiet ved hofta, eller lårene. Og understreke de kvinnelige kurvene.

Floyd slengbukser

1. Anette 211 699,- 2. Anette 211 699,- 3. Dora 649,- 4. Joan 156 799,- 5. Athena 699,-