I sommer skal jeg i tre bryllup, og jeg gleder meg stort. Når det gjelder antrekk til bryllup er jeg pro tre ting; å ha det komfortabelt, vise personlighet i antrekket og ikke tråkke noen på tærne. Med sistnevnte mener jeg at man følger kleskoden.

Det gjelder både gjester, og selvsagt forlover. Brudens forlover har gjerne avklart antrekk lang tid i forveien. Noen ganger i samarbeid med bruden, andre ganger på egenhånd. Som regel får forlover et par retningslinjer å følge, som farge, snitt og lengde på kjolen.

Det finnes heldigvis mange kjoler å velge mellom, og Floyd by Smith har flere varianter i forskjellige farger. Det beste med dette er dersom det er flere forlovere og brudepiker. Vi har alle ulike kroppsfasonger, og det betyr at ulike kjoler kler oss. Så fremt bruden ikke forlanger det behøver man selvfølgelig ikke gå i samme kjole, eller farge for den saks skyld.

Ulike kjoler i samme tone gir hver forlover en mulighet til å vise sin personlighet. Jeg syns et slikt valg utstråler karakter, og gir litt ekstra kant til forloverne – de bruker samme farge, men har ulikt snitt på kjolene. Slik får de vist fram sin egen stil.

Kjole Irma lang 2099,- / Floyd by Smith Kjole Malin lang 2299,- / Floyd by Smith

En forlover skal komplementere bruden, men ikke sloss om oppmerksomheten. Forlover har også en jobb å gjøre denne dagen, så vær ditt ansvar bevisst! En dus pastellpalett er flott for et sommerbryllup. Støvblå og myk rosa er fine til hud som har rukket å få litt brunfarge. Fargene kler også de fleste hudfarger, og er slik sett sikre kort.

Mange ønsker å dekke til utringningen sin på bryllupsdagen, mest av praktiske årsaker. Litt utringning er fint, jeg heier generelt på utringning, jeg! Men, husk at du har et par oppgaver i løpet av dagen. Dermed kan det være mer behagelig å slippe å tenke på utringningen hvis du må rette på slør eller kjole i kirka.

Kjole Amberlyn lang 1999,- / Floyd by Smith Kjole Macy lang 1899,- / Floyd by Smith

Blonder på forloverens kjole er en klassiker, slik blonder på en brudekjole er det. Jeg ville gått for diskrete blondedetaljer, som et mindre parti i utringningen, en overdel eller ermer i blonde. Tilbehøret holder du enkelt, her er det blondene som setter prikken over i’en. Ønsker du kjole med ermer? Blondeermer er et supert alternativ. Du dekker armene, men får fremdeles et lett og sommerlig uttrykk med de små gjennomsiktige partiene i blonde. Med blonder får dere en klassisk og tidløs look.

Ofte ønsker bruden at forloverne skal kle seg i samme farge. Men, å gi rom for litt ulike toner gjør helheten interessant. Fargene skal selvfølgelig ikke kræsje med hverandre, så her er det viktig at forloverne samarbeider.  Forskjellige toner av for eksempel rosa kan gi det lille ekstra til brudens bestevenner på den store dagen! Prøv dere fram. Kjolen Malin er en flott kjole med ettersittende blondeparti på overdelen, mens Clarissa har blomsterdetaljer i halsen. Den lille forskjellen i farge fungerer til å understreke ulikhetene i kjolene på en kul og effektiv måte.

Kjole Clarissa lang 1999,- / Floyd by Smith Kjole Malin lang 2299,- / Floyd by Smith

En clutch med rem til å ha rundt håndleddet er praktisk, og rommer det du absolutt må ha med deg. I visse tilfeller må du også ha med et par ting som tilhører bruden – sjekk ut dette i god tid, slik at du kan planlegge hva slags veske du bør ha. En beige veske slår aldri feil. Den passer til alle farger, og er like anvendelig til drinker på byen, som til bryllupsdagen.

Clutch ‘Girly Goodies’ 199,- / Katie Loxton Sandal Kaitlin 499,- / Floyd by Smith

Veska blir en større kontrast til kjolen i en metallisk farge – det er et kjempestilig blikkfang!Et glitrende armbånd gjør seg til de fleste kjoler, særlig til kjoler med rund hals, hvor et halskjede ikke legger seg like fint som i en utringet kjole.  Det lønner det seg å teste ut skoene i forkant. Du skal kunne bevege deg, og du skal være lett på fot. Beige sandaler passer alle antrekk, det samme gjør svarte pumps. Det er fint at også skoene deres står i stil, så ikke glem en kjapp prat med med-forlover om dem. Sist, men ikke minst, ha det gøy i bryllup!

Clutch ‘All that Glitters’ 199,- / Katie Loxton Sko Heather 1599,- / Shoe Biz Armbånd Daisy 849,- / Cecilie Melli