Artikkelen er opprinnelig skrevet for Jarlsberg Avis av journalist Magnus Franer-Erlingsen

KRIBLER: – Vi har fortsatt sommerfugler i magen, sier Guro F. Smith. Floyd.no-sjefen har nå satt siktet mot en ny netthandelpris.

Floyd fra Holmestrand er blant Norges tre mest populære nettbutikker. Nå kan de bli kåret til Norges beste.

HOLMESTRAND: Onsdag falt avgjørelsen: I kampen om å bli folkets nettfavoritt, havnet Holmestrands egen Floyd.no blant topp tre. Men ikke på første plass.

– 1.400 bedrifter var med i konkurransen. Så vi er selvfølgelig veldig stolte av at vi fikk en så god plassering, sier daglig leder Guro Forseth Smith.

BAKGRUNN: Holmestrand-butikk kan bli Norges nettfavoritt

82.000 stemte

Posten og Bring har sammen arrangert konkurransen Folkets Nettfavoritt de siste fem årene. De nominerte nettbutikkene deles inn i kategorien «store bedrifter» og «små/mellomstore». Floyd.no deltok i sistnevnte. Her var det kosmetikkbedriften Coverbrands fra Oslo som vant.

Stemmene fra publikum ble vektet 60 prosent, og det var dette som ifølge Smith avgjorde konkurransen. Et uavhengig testpanel testet de ti mest populære butikkene, og sto for de resterende 40 prosentene. I alt 82.000 stemmer kom inn til årets konkurranse.

Jury avgjør

Plasseringen blant topp tre betyr uansett at det fortsatt er mulig for Holmestrand-bedriften å vinne en pris.

– Vi ble automatisk kvalifisert til prisen for Årets nettbutikk, som deles ut på Load-konferansen 21. september, sier Smith.

Denne prisen er ifølge Bring.no den gjeveste utmerkelsen i bransjen. Her er det en velansett jury har hele ansvaret for utfallet.

– Dette motiverer oss veldig til å stå på videre. Vi har fortsatt sommerfugler i magen, sier Smith.

Nettbutikken har 12 ansatte ved hovedkvarteret på Bentsrud.