Nå har skinnbuksa vært såpass lenge i motebildet at vi kan begynne å omtale den som en klassiker. Faktisk så populær er den at den troner på pallen blant plaggene vi liker aller best, dog fortsatt noe bak våre elskede jeans, perfekt de dagene vi lengter etter noe annet.

foto: Catwalkpix

Ikke vær redd for at skinnbuksa blir for rocka i uttrykket – det kommer an på stylingen!

I trendbildet ser vi alt fra knallrødt skinn, til bukser med lakkert finish, og buksebeina veksler mellom å være både vide og smale. Den klassiske skinnbuksa med matt overflate og smale bein er i seg selv like nøytral som en jeans – og den tankegangen hjelper deg når du skal style den. Denim var også et “rocka” element før det ble hverdagskost å bruke jeans. Og stoffene uttrykker noe av det samme – de er maskuline og laidbacke, og gir antrekket en edge.

 

Tips!

Style skinnbuksa som om det var en jeans!

 

Stylingmessig er skinnbuksa like enkel å style som en jeans. Den kan styles opp og ned avhengig av anledning, som også er grunnen til at jeansen har fått den statusen den har. Syns du skinnbuksa er altfor rocka – style den med en feminin blondetopp for å balansere antrekket. Det er på grunn av kontraster at noen antrekk er mer interessante enn andre. For eksempel vil det alltid være lurt å veie maskuline plagg, med feminine plagg. Velger du å kombinere skinnbuksa med en herreinspirert skjorte, kan du for eksempel balansere de maskuline plaggene med elegante sko og feminine smykker.

 

1 bukse – 3 anledninger

Skinnbuksa kan styles i det uendelige. En herreskjorte eller silkebluse, røffe boots eller elegante ankelstøvletter, til parkas og til fuskepels!

Vi har satt sammen tre eksempler på hvordan du kan bruke buksa i forskjellige anledninger – enten du skal på jobb, fest eller bruke den til hverdags.

 

En enkel måte å gjøre hverdagsstilen litt freshere på

En tur i butikken, eller et venninnetreff på den lokale kafeen på en søndag blir med ett mer fasjonabel i en skinnbukse. En uslåelig kombinasjon er skinn pluss strikk – en enkel og kjapp måte å sette sammen et kult hverdagsantrekk på. I vinterkulda er det godt å pakke seg inn i en varm dunjakke og til slutt toppe antrekket med lue i sesongens hotteste farge!

Bli fin til hverdags i dette antrekket! Strikkejakke Isbea 1099,- / Soaked in Luxury Sneakers Kvisvik 999,- / Kastel Lue Cecily 499,- / Kastel Topp Holly 299,- / Soaked in Luxury Bukse Jenny 513 799,- / Floyd by Smith Dunkåpe Laurie 3099,- / J.O.T.T.

 

Imponer på kontoret med denne looken – har du lyst har du lov!

Skal du imponere kollegaene er det gøy å teste noen av sesongens hotteste trender! For eksempel gjør skinnbuksa seg utrolig godt mot en signaloransj, strikket genser. Strikken er fin og med flettemønster som gjør den mer  “pyntet”, enn den vante tette strikken. Style antrekket opp med elegant tilbehør som synlig ørepynt, og slå til med et par høye boots – det er klart det er lov med boots utenpå skinnbukser!

Et annet alternativ er enkle og elegante ankelboots – som fungerer til alt fra vide til smale bukser, og kjoler og skjørt. Ruter er også en trend vi ser står sterkt i motebildet for tiden, og kan være et fint alternativ om du ser etter en klassisk kåpe, med en vri.

En annen trendvariant vi er helt opphengt i denne sesongen er den 70-tallsinspirerte pologenseren!

Kontorantrekket er i boks!  Genser Elsa 599,- / Floyd by Smith Øredobber Raw Loop 549,- / Enamel Kåpe Minsk 1799,- / Soaked in Luxury Støvletter Alessandra 999,- / Floyd by Smith Bukse Jenny 513 799,- / Floyd by Smith Veske Chloe 649,- / Katie Loxton

 

 

Festfin i en fei

En look du enkelt kan ta fra jobb til fest er basert på en enkel silkebluse kombinert med favorittbuksa! Denne blå toppen har en åpning i ryggen som gjør den særlig fin med oppsatt hår! Til fest er det fint å kombinere skinnbuksa med materialer som silke og sateng – det gir antrekket en sofistikert look, som blir komplett med et par pumps. Antrekket tåler mye smykker, for eksempel kraftige armbånd eller stor ørepynt!

Ta opp igjen blåfargen med en enkel clutch og la den store hverdagsveska ligge på kontoret til i morgen.

Få en rå og samtidig elegant look til festen! Topp Bonnie 499,- / Soaked in Luxury Armbånd Byzantine 1099,- / Hipanema Kåpe Randi 1999,- / Floyd by Smith Clutch ‘One in a million’ 199,- / Katie Loxton Bukse Jenny 513 799,- / Floyd by Smith Sko Kendall 599,- / Floyd by Smith

 
Ønsker du mer inspirasjon til festantrekk? Les også: Stylingtips til julebordet.