Den flagrende, delikate og feminine sommerkjolen er en gjenganger i sommergarderoben, og også i år bør kjolene henge klare når sommeren endelig melder sin ankomst. For at du ikke skal gå deg vill i jungelen av lekre sommerkjoler, guider vi deg til noen av favorittene hos Floyd. Det beste av alt er at guiden tipser deg om hvordan du kan style kjolene – til anledninger langt utover sommerfesten.

1. Blomsterdrøm

Blomstermønster er ikke noe nytt, men heller et sesongløst print som er kommet for å bli. Det feminine mønsteret er aktuelt hele året, men vi heller gjerne mot de lysere variantene i sommersesongen. Vi har lagt vår elsk på den delikate og blomstrete sommerkjolen Celina fra Floyd by Smith, som er like aktuell på sommerfesten, på den solfylte ferien langs Middelhavskysten, eller som et nedpå hverdagsantrekk gjennom sommersesongen.

fbs-8893-butterfly-pink-15-edit
Kjole Celina 599,- / Floyd by Smith

Kjolen kan brukes til hverdags stylet med et par mørkeblå tøysko og en myk cardigan som Katinka i matchende farge. På sommerfesten gjør du kjolen festklar på 1-2-3 ved hjelp av en clutch fra Katie Loxton og et par sommerlige kilehæler. Litt større ørepynt er også gøy på fest, og øreringene Loop fra Farmhousedesign er perfekt som statement-ørepynt.

Langs strandpromenaden trenger denne blomstrete herligheten kun et par behagelige sandaler fra Birkenstock, en stor stråhatt og en strandveske dinglende på armen, for å oppnå den sofistikerte riviera stilen.

Du kan lese mer om hvorfor vi elsker kjole Celina fra Floyd by Smith her>

2. Dyrisk skjortekjole

Et annet klassisk mønster er det litt mer vågale leopardmønsteret,  som alltid er poppis – også sommerstid. Når den allsidige skjortekjolen dukker opp i dette lekre mønsteret har man både investert i en garderobevinner og en sommerfavoritt.

loveanddivine27428
Kjole Mimi 699,- / Love & Divine

Om du ønsker å piffe opp kontoruniformen som ofte består av sorte bukser, en bluse og pumps er denne skjortekjolen redningen. Stylingtrikset er å åpne kjolen som en kimono over det helsorte kontorantrekket. Skal du på fest kan du fortsatt ha kjolen åpen, men bytt ut kontoruniformen med en sort stroppekjole for et mer sexy uttrykk. Husk også lekre hæler med åpen tå når du skal pynte deg sommerstid – vil anbefale å sjekke ut sandal Gisele fra Unmade Copenhagen.

Skjortekjolen fungerer også perfekt som strandkjole. Ved hjelp av kneppingen regulerer du selv hvor mye du vil vise av bikinien, eller hvor vågal splitt du ønsker. Husk at til og fra stranden er det lov å vise litt hud, så hold gjerne noen knapper åpne for å oppnå den avslappede feriestilen. Style skjortekjolen med den perfekte sommersandalen Bella, et sort tørkle i håret, en stor strandveske og et bohemsk armbånd fra Hipanema – og voilà så har kjolen et mer sommerlig uttrykk.

Bli kjent med det nye merket Love & Divine her>

3. Bohemsk maxikjole

Noe av det fineste og mest sommerlige som finnes er en lang og flagrende kjole. Også denne type sommerkjole kan styles på utallige måter og på grunn av lengden er den aktuell selv når det blir litt høst i luften. Hos Floyd er kjolen Jenna i duse blåtoner og bohemsk paisleymønster en drøm av et kjolekjøp. Kjolens hvite og blå palett gjør det enkelt å finne tilbehør som passer til.

3799-paisley-blue-white-1
Maxikjole Jenna 599,- / Floyd by Smith

Når du kler deg i en lang og bohemsk kjole til fest anbefaler vi deg å style kjolen med lave sandaler fremfor hæler – grav heller litt dypere i smykkeskrinet om du ønsker mer pynt. Lag på lag av enkle armbånd, ringer og et halskjede fra merker som Syster P eller Enamel Copenhagen i gulltoner blir rålekkert til solbrun hud. Sett festfølelsen med en hvit clutch fra Katie Loxton i hånden.

Når du ikke skal på fest kan du gi kjolen et kulere og mer bohemsk uttrykk ved hjelp av enkel lag-på-lag styling. En skinnjakke eller denimjakke over skuldrene gjør susen om du ønsker en tøffere og mer hverdagslig look. Style antrekket med et par semskede ankelstøvletter, og et kjede fra Hipanema eller større ørepynt som Gabriela Filigran fra Farmhousedesign, om du ønsker å flørte med et mer bohemsk uttrykk.

4. Søte blonder og bare skuldre

Tvers-over-utringningen som viser skuldrene ble en hit forrige sommer og er igjen på alles ønskeliste denne sesongen. Floyd har flere kjoler med dette kledelige snittet og en av favorittene er blondekjolen Hilde fra Farmehousedesign. Hvite blondekjoler er en klassiker i sommergarderoben, men siden denne stilen fort kan virke litt uskyldig eller yndig er det ikke alltid lett å finne kjolen som tikker alle boksene. På denne blondekjolen gjør det litt frekkere snittet susen.

fhd-lace-dress-whiteklx-zahara-clutch-straw-white-2-edit
Kjole Hilde 1699,- / Farmhousedesign

Kjolen kan selvfølgelig styles søtere eller røffere alt ettersom hvilken stil du ønsker. Vil du oppnå den søte og mer romantiske stilen kan kjolen styles med lave sandaler i duse toner. Bruk gjerne et lekkert skjerf som det grønne skjertet Stretchy Floral som hårbånd og pynt håndleddene med minimalistisk armbånd fra Syster P eller Enamel Copenhagen for å fremheve den sarte stilen.

Skal du derimot på konsert, eller ut å drikke vin i solen kan du gi kjolen et mer rocka preg. Style kjolen med en svart skinnjakke som Abigail og en matchende skinnveske. Både den røffere teksturen og den mørke fargen vil gi kjolen et tøffere uttrykk. Bruk gjerne smykker og litt rødt på leppene for å holde på det søte i antrekket. Ønsker du en mer markert midje kan du belte kjolen, og på varmere dager kan du knyte skinnjakken i livet for fasong. Til hverdags anbefaler vi å tulle yndlings-cardiganen over kjolen og putte de gylne sommerføttene inn i et par behagelige Birkenstocks.

Les om flere sommerkjoler fra Farmhousedesign her>

5. Trendy volanger og pasteller

Blant alle sommerminner finnes sukkersøte pasteller, og årets sommer blir ikke et unntak etter at vi oppdaget den lysrosa Shelby-kjolen med trendy volanger.

2848-dress-antique-pink-1
Kjole Shelby 599,- / Floyd by Smith

Selv om kjolen har et søtt uttrykk blir den med ett mer sporty ved hjelp av et par hvite sneakers som Piper fra Floyd by Smith og en bomberjakke. Vil du bruke kjolen på fest er det bare å sette på seg pumpsene, dinglende ørepynt som Annie Vintage, markere midjen med et statement-belte og på 1-2-3 er du klar for fest!

Hele det store utvalget av sommerkjoler hos Floyd finner du her>