Mange er på jakt etter den perfekte buksa. Den skal passe til flere anledninger, kunne kombineres med ulike antrekk og ikke minst – gi rumpa en fin form! Hemmeligheten bak den perfekte buksa er lommene.

Lommenes påvirkning

En av de aller viktigste elementene som påvirker hvordan bukser kler deg, er baklommene. Om baklommene er store eller små, mønstrete eller enkle, har høy eller lav plassering, påvirker hvordan bakenden din ser ut i buksen.

Små lommer

Emma - ingen lommer

Har du en smal figur, kan en bukse med små eller ingen lommer fremheve formene dine. Bukser med mønstrete lommer eller mye detaljer, gjør at oppmerksomheten trekkes mot bakdelen din, dersom det er noe du ønsker. Floyd bukse Emma er en modell man kan bruke slik at den sitter godt, eller så kan man kjøpe den slik at den får et mer ledig uttrykk. Smaken er så forskjellig, og man kan også variere alt ettersom til hvilken anledning man skal i ; en bukse til selskap med høye hæler, og en bukse til å gå en rolig søndagstur.

Store lommer

Fay - store lommer

Har buksen store lommer, vil rumpa som regel virke mindre. Ønsker du mindre oppmerksomhet til baksiden bør du velge en bukse med mørk farge og lite mønster. Kombinerer du med en mønstrete topp eller bluse, vil bena virke smalere.

Lommenes plassering

Angelina - små lommer

Hvordan lommene er sydd på buksa og avstanden mellom lommene, har mye å si for hvordan buksen former deg. Har buksen lommer som sitter ut mot siden av buksa, vil det få hoftene dine til å virke bredere, mens lommer mot midten gjør hoftene smalere.

Er lommene festet høyt opp mot bukselinningen, vil rumpa trykkes litt ned, mens du får motsatt effekt om lommene er plassert ned mot lårene. Da vil rumpa kunne få et lite løft og «pushes» oppover, som vist på bukse Angelina. Det er det mange som liker!

Prøv deg frem

Er du usikker på hva som kler deg og hvordan lommene påvirker din fasong, kan det være lurt å ta en tur i en butikk og spørre om hjelp. Prøv deg frem og se hva ulike lommer gjør for deg.

Se vår bukseguide her.

Skal du kjøpe bukse på nett, er bildene viktige. Viser nettbutikken kun bilder av fremsida på buksa, vil det være vanskeligere å se hvordan buksen blir seende ut. Kjøp heller buksene dine i en nettbutikk som gir deg et inntrykk av hele buksen.

Lykke til med jakten!