Selv om høsten har tatt innersvingen på sommeren og gradestokken utelukker bare ben, betyr ikke dette at kjolesesongen er over. Tvert i mot; nettbutikken Floyd.no bugner av høstfavoritter uansett om du ønsker deg ny jobbkjole, kjoler som kan bli med på fest, eller rett og slett ønsker å finne høstens fineste hverdagskjole. I havet av trender og stiler har vi laget en kjoleguide, så du fort kan finne den perfekte høstkjolen uansett hvordan din drømmekjole ser ut. Vi gleder oss til å se om valget faller på den sensuelle velourkjolen, den lille sorte, en varmende strikkekjole eller kanskje den lekne blomsterdrømmen.

 

Strikk

De gode gamle maskene har vært trendy en stund og scorer høyt på trendradaren også denne sesongen. Hos Floyd.no har vi noen favoritter som ikke bare er trendy, men også sesongens varmeste kjolevalg. Vi har lagt vår elsk på kjolen Addison fra Fransa; ikke bare fordi plagget er en tidløs garderobeinvestering, men det smale snittet gir kjolen en nett og kledelig silhuett. Er du ute etter en klassisk jobbkjole er den mørkeblå varianten en sikker vinner. Varierer du tilbehøret kan kjolen brukes igjen og igjen med utallige uttrykk. En dag kan kjolen styles med et lekkert silkeskjerf i halsen, neste dag kan silkeskjerfet bli midjebelte. Videre kan du slenge på deg et par øreringer når du ønsker et mer pyntet uttrykk. Strikkekjolen er også perfekt som base i lag-på-lag styling. Dra for eksempel en mønstrete kimono over skuldrene for å sette farge på antrekket. Høstens favorittstøvletter i nydelig semsket skinn som Daria og Alessandra fra Floyd by Smith, er begge perfekt til dette jobbantrekket. Synes du at strikkekjolen blir for snill i festligere lag, kan en mer utringet modell som Linda kjolen i okergul fra Fransa gjøre kjolelooken hakket mer sexy. Belt kjolen med et lekkert belte i livet for å framheve midjen, ta på øreringer og Daria støvlettene, og du er klar for drinks. Om du ønsker å fylle klesskapet med lune høsttoner kommer også Addison kjolen i lekne høstfarger.

Kjole Addison 499,- / Fransa

Velour

Den rike velour-teksturen oser kvalitet, og er også denne høsten et populært innslag i festgarderoben. Trenger du en ny kjole til helgen, finnes det rålekre velourfavoritter i nettbutikken som gjør at du kan ta helgen med storm. Vi får hjerter i øynene av både Alvira kjolen fra Love & Divine, og Cockyapple kjolen fra Nümph. Begge modellene er perfekt til sorte strømpebukser og sene høstkvelder. Velourkjolene kan også styles mer nedpå til helgens kafebesøk. Til fest styles kjolene med stor øreringer som Loop fra Farmhousedesign, og glitrende ringer fra samme merke, eller Syster P. Husk også en tynnere strømpebukse og lekre støvletter med hæl. Skal du style velourdrømmen mer nedpå finnes det utallige sneakers i nettbutikken som fort gir velourkjolene et mer kult og hverdagslig uttrykk. En rå kombinasjon er for eksempel Cockyapple kjolen i dyp lilla, stylet med de tøffe og høyere Christy sneakersen fra Floyd by Smith kombinert med en sort bomberjakke over skuldrene.

Kjole Alvira 849,- / Love and Divine

Blomsterprint

Blomsterprint er like aktuelt sommer som vinter, det eneste som endrer seg er at printet er lettere sommerstid, men preges av mørkere undertoner i vinterhalvåret. På denne tiden av året foretrekker enkelte de lengre variantene, mens andre enda svinger seg i korte lengder og kompenserer med tykkere strømpebukser. Det finnes høstlige blomsterflørter uansett lengde og smak i nettbutikken til Floyd.

To av de kortere favorittene er kjolene Hedda og Celina fra Floyd by Smith. Celina kommer i utallige mønster og farger, så her kan man velge og vrake i bunnfarge og blomstermønster. Den sorte Hedda kjolen har høyere hals og et herlig botanisk mønster. Begge kjolene kan styles både til jobb, hverdag eller fest, så her er det kun tilbehøret som setter begrensningene. Til hverdags får Celina kjolen raskt en røffere og mer nedpå look ved hjelp av store strikk, som genser Isbea fra Soaked in Luxury utenpå kjolen og Serena sneakers fra Philip Hog på bena. Når du skal på fest er kjolen med ett mer pyntet kombinert med tynnere strømpebukser og fjonge hæler. Skal du på fest bør du ikke spare på glitteret, men sette skinnende ørepynt fra Cecilie Melli i ørene. En annen variant av blomsterkjolen er den allsidige knappekjolen. Vi elsker for eksempel modellen Jane fra Love & Divine, som er perfekt med sorte strømpebukser og favorittstøvlettene; Alessandra. Om du ønsker en varmere look kan kjolen kneppes opp i halsen og styles med en tett polo som Offset fra Karen by Simonsen under kjolen. Knappekjoler er også perfekt for deg som fort går lei og ønsker utallige variasjoner i ett og samme plagg. Åpner du knappekjolen, kan kjolen fort styles som en kimono over en annen kjole som Addison eller en hverdagslig jeans-look.

Kjole Hedda 699,- / Floyd by Smith

Den lille sorte

Du kommer ikke unna sorte plagg på denne årstiden, samtidig som en eller flere sorte kjoler bør være baseplagg i helårsgarderoben. Vi har funnet våre favoritter som er perfekt for både denne årstiden og neste. Kjolen Zavanna fra Floyd by Smith har enkle men stilfulle snitt og er derfor perfekt på møterommet. Gir du kjolen litt glitrende statementsmykker, en selskapsveske som Anastacia fra Floyd by Smith, og sorte pumps blir denne kontorkjolen også med på fest. Ønsker du den lille sorte i form av en mer flørtende festkjole gjør delikate blondestoffer susen. Skal du ha en skikkelig partykjole er Sharon fra Fransa en sikker vinner. Velger du den mer yndige blondekjolen som Agnes fra Floyd by Smith har du muligheten til å gjør plagget mer nedpå ved hjelp av en strikkejakke som Cheryl fra Fransa, og et par Flower sneakers fra Philip Hog med herlig blomsterdekor.

Kjole Agnes 599,- / Floyd by Smith