Det er mange måter å style en kjole på, enten om du skal bruke den til jobb, på cafétur med en venninne eller på fest med verdens morsomste venner. Ofte er det fantasien og dagsformen som bestemmer hva du tar på deg – og hvor leken du tør å være. Vi har lyst til å vise hvordan du kan bruke en kjole over bukse, med et garantert stilsikkert resultat!

Hvilken bukse kan jeg bruke under kjolen?

I utgangspunktet kan du bruke de fleste bukser under en kjole, det viktigste er at du avstemmer fasongen på buksa, hvilket materiale den er laget av, lengde og farge, og ser dette opp mot kjolen du vil bruke over. Vi har tatt utgangspunkt i Kine 513; en sort, smal buksemodell med normalt liv i skinnimitasjon. Dette er en buksemodell som passer til mange kjoler.

blogg-uke45-kjoleoverbukse-celina

  1. Skjerf Rowdie 399,- (Soaked in Luxury) 2. Kjole Celina 599,- (Floyd) 3. Bukse Kine 513 699,- (Floyd)

En smal ensfarget bukse fungerer garantert over en kjole, og tillater at du kan bruke en mønstret kjole og tilbehør med litt farge. Samlet blir det en avslappet og trendy look – som er like fin med lave ankelboots som høye. Det er også fint å kombinere med en blazer eller strikket cardigan – tenk lag-på-lag.

Kan jeg bruke bukse under alle kjoler?

Vi velger å se stort på det, og sier; ja, du kan bruke bukse under nesten alle kjoler. Ballkjoler og andre pyntede selskapskjoler faller litt utenfor vår anbefaling, men lange kjoler med knappestolpe i front, eller splitt i siden fungerer veldig fint over en bukse. Knelange kjoler er også fine over en bukse – her er det mer praktiske begrensninger i forhold til hvor vid kjolen er i nederste kant (hvor lett det er å bevege seg). Det enkleste er å prøve seg litt frem, kjenne etter hvordan det føles på og se hvordan det ser ut. For mange er det litt uvant med lag-på-lag følelsen det gir, men dersom du har en bukse som er tynn nok i materialet og som sitter godt på kroppen, så funker det meste.

blogg-uke45-kjoleoverbukse-darosa

  1. Bukse Kine 513 699,- (Floyd) 2. Kjole Darosa 799,- (Soaked in Luxury) 3. Kjede Bring Me Luck 1199,- (Syster P)

Når man investerer i en fin kjole, så er det synd om man setter begrensninger for anledningene den kan brukes. En knelang kjole i litt tykkere stoff, med mye mønster og belte i livet er like fin til en tynn strømpebukse som til en enkel bukse. Stylet med en strømpebukse og pumps blir du pyntet, men dersom du velger å ta den utenpå en bukse sammen med ankelstøvletter så blir det hele mer avslappet, kult og bohemsk. Vi simpelthen elsker muligheten for å bruke favorittkjolen hver dag!

Men, kan jeg bruke bukse under kjole til fest?

Ja, selvfølgelig kan du det! Det gir en rocka og edgy look å velge bukse til kjole på fest. Dersom du kombinerer med høye hæler får du en rettere holdning i tillegg til at det forlenger bena  – sammenlagt gir dette en garantert ‘velkledd og sexy følelse’. En metallisk og løstsittende kjole med belte i livet fungerer superfint over en bukse i skinnimitasjon. Du kan selv velge hvor mye du vil stramme beltet og markere midjen, noen vil kanskje legge igjen beltet hjemme for en mer avslappet look.

blogg-uke45-kjoleoverbuks-miriam

  1. Kjole Miriam 699,- (Soaked in Luxury) 2. Bukse Kine 513 699,- (Floyd) 3. Kjede Vinkel 499,- (Syster P) 4. Clutch Diana 199,- (Katie Loxton)

Vi er overbevist om at du kommer til å like å bruke kjole over bukse, det er bare å prøve seg frem litt. Vi ville iallefall inspirere deg til å prøve trenden – hvem vet, kanskje vil du like det like godt som oss :-)