17. mai og konfirmasjonstid er rett rundt hjørnet, og det kan være lurt å være tidlig ute med å planlegge antrekkene for å unngå kleskriser på de store dagene. Selv om mange velger bunad til 17. mai, og mange konfirmanter får det i gave til den store dagen, er bunad absolutt ikke et must. Det finnes mange andre fine festantrekk for deg som ikke vil bruke bunad. En kjole er det beste basisplagget når du skal pynte deg. Hva du velger av jakke, smykker og annet tilbehør til er det som avgjør hvor pyntet du blir.

Friheten til valg av kjole til konfirmasjon og 17. mai er stor, men det er allikevel et par forhåndsregler man bør ta:

  • Husk at 17. mai er en familiedag der du skal være mye i bevegelse, så det kan være lurt å velge et antrekk du føler deg komfortabel i og som det er enkelt å bevege seg i når du løper rundt på både barnearrangementer og forskjellige fester.
  • Som konfirmant er det fint å velge en kjole med anstendig lengde og i lyse sommerlige farger. Det er ingenting som heter «overdressed», det er du som er midtpunktet denne dagen.
  • Om du er konfirmant eller gjest i konfirmasjon, så husk at dette er en høytidelig anledning og at man bør kle seg deretter. Spar de dypeste utringningene til andre fester.
  • Men viktigst av alt, velg klær du selv føler deg pen i.

Blondekjolen

Floyd kjole Joanna
Fin i blonder – Floyd kjole Joanna

En 17. mai favoritt for mange er en enkel hvit blondekjole. Skap en sommerlig og avslappet look med en dongerijakke og et fargerikt statementsmykke, eller lag en søt blomsterkrans til håret. Gjør du kjolen mer formell kombinert med en blazer og lyse pumps passer den perfekt til konfirmanten.

FLoyd kjole Isabella
Floyd kjole Isabella

Kjole med lang arm

Velger du en kjole med lengre ermer kan du slippe å bruke jakke over til konfirmasjonen (vi forventer jo alltid sol på festdager i mai :)). Den enkle kjolen Michelle er helt nydelig i den nye vårfargen korall og vil passe perfekt til deg som trives best i enkle kjoler.

Til 17. mai har vi forelsket oss i kjole Isabella. Ettersom dette er en dag der man er mer i farta kan det være lurt å ha med en cardigan i veska som du kan slenge over kjolen dersom det skulle skye over. Husk å velge komfortable sko til 17. mai ettersom det blir mye gåing denne dagen.

Floyd kjole Evelyn
Floyd kjole Evelyn i fargen indigo

Maxikjole

Konfirmasjon og 17. mai er anledninger der det er lov å ta skikkelig i og pynte seg med det fineste man har, så ikke vær redd for å velge en lang selskapskjole.

Til konfirmasjon ville vi valgt pumps til kjolen, mens vi til 17.mai igjen tenker komfort og hadde gått for et par søte ballerinasko. Velg enkelt tilbehør som et armbånd og små øredobber, spesielt hvis du velger en selskapskjole som er pyntet med strass fra før.

Blomsterprint

Hva passer vel bedre til feiringer i årets fineste vårmåned enn kjoler med blomsterprint? Gå for en klassisk kjole til 17. mai-feiringen i mørkeblå og hvit, eller velg en lysere variant, som denne modellen fra Fransa med flatterende draperinger i siden, til konfirmasjon.

Fransa kjole Cici
Fransa kjole Cici

Gjør antrekket komplett med en dongerijakke og enkle smykker i gull. Husk at kjolene gjør mye ut av seg på grunn av mønsteret, så hold tilbehøret diskret.