Vi nærmer oss høytid for konfirmasjoner, og mange har allerede begynt å tenke på hvilken kjole de skal bruke på den store dagen. Som konfirmasjonskjole kan du bruke både festkjole eller bunad, det viktigste er å finne et antrekk du synes er fint, som passer til anledningen, og i beste fall en kjole du kan bruke til senere anledninger. Vi har laget noen forslag til ulike kjoler til konfirmasjon, enten du er konfirmant, konfirmantens mor eller gjest – kanskje du finner en du liker.

Blomstret kjole – blomstermønster

fbs-1606-long-print-light-grey_klx-diana-clutch-pink-2-edit
Meredith lang 1999,-

Denne sesongen bokstavelig talt blomstrer i mønster. Vi ser igjen dette på både bluser og kjoler, og som konfirmant kan du trygt velge en kjole med blomstermønster. Dersom du velger en mønstrete kjole er det finest å holde litt tilbake på tilbehøret, og for sko og veske holde deg til en farge som matcher en utvalgt del av mønsteret – eksempel i en sart beige eller nude farge.

Kjole i pastellfarge – sarte pasteller

fbs-1548-long-light-pink-26-edit
Clarissa lang 1999,-

Det er flust av pastellfarger å velge mellom denne våren, og det finnes en mengde kjoler å velge mellom i sarte fargetoner. En pastellfarget kjole er både sommerlig og lett, og er et sikkert valg som konfirmasjonskjole.

Ikke alle kler pastellfarger, og dersom du føler at du blir blass av duse pastelltoner mot ansiktet, bør du unngå dette. Miks gjerne de sukkersøte pastellfargene med tilbehør i sterkere farger eller sort. Bruk pastellfargene med metallisk tilbehør for å få et sofistikert festantrekk.

Blondekjole – romantiske blonder

fbs-31582-short-silver-9-edit_2_1
Elizabeth kort 1499,-

Blonder slår aldri feil, og på konfirmasjonsdagen er det spesielt lekkert med hvite blonder. Som gjest i en konfirmasjon kan man velge blonder med litt farge – slik at hovedpersonen får skinne (litt på samme måte som en brud skal skinne på sin store deg). Som tilbehør til et plagg eller kjole i blonder er det pent med sarte smykker eller perler for å understreke den feminine stilen. En enkel veske og pumps er også fint (alternativt ballerinasko). For en senere anledning kan man rocke opp stilen med å kombinere med en røff skinnjakke og ankelboots.

Kjoler til konfirmantens mor

Konfirmasjon er en stor dag som for mange markerer overgangen fra barn til å komme over i de voksnes rekker. Konformanten skal skinne, og ikke minst skal mor skinne. Vi fikk så lyst til å vise frem tre kjoler som er superfine til mor på konformasjonsdagen, klassiske kjoler som du også kan bruke til senere anledninger.

bloggbilder-uke9-kjolertilmor

  1. Kjole Valentina 1999,- (Floyd by Smith) 2. Kjole Gwen 599,- (Fransa) 3. Kjole Lulla 899,- (Soaked in Luxury)

5 kjoletips til konfirmasjonen

  1. Som både konfirmant og gjest kan man trygt velge en sommerlig kjole – både kort og lang er lov.
  2. Styr unna partykjoler med dyp utringning, gjennomsiktige partier og kort-kort lengde
  3. Velg en kjole som du kan bruke til flere anledninger. 17. mai er for eksempel rett rundt hjørnet!
  4. Husk at kroppen til en konfirmant vil forandre seg mye fremover – velg en kjole som ikke er for dyr og velg gjerne en kjole som kan syes om.
  5. Bunad blir aldri feil på en høytidsdag som konfirmasjon, men det kan være deilig å skifte til en lettere kjole etter kirken.

Se hele vårt utvalg av kjoler til konfimasjon her >