Vintersesongen byr på noen stilutfordringer her i nord. Vi har snakket med to av Norges beste stylister om hvordan vi best kler oss stilfullt når temperaturen kryper nedover gradestokken.

Hovedbildet: Irina Lacicevic – den norske moteinfluenceren som bor i London vet å velge både fasjonable og varmt.

 

Lag-på-lag

For å sikre den fasjonable vinterlooken er det særlig ett tips som går igjen hos stylister, og det er lag-på-lag styling. Lag-på-lag høres kanskje fjongt ut, men er noe vi nordmenn gjør helt automatisk – av praktiske årsaker mer enn estetiske.

Hvis du går litt mer bevisst til verks ved neste påkledning, ligger trikset i at alle lag skal synes. For eksempel kan du trekke skjorteermet godt på nedsiden av genserermet, og lagene under bør være lenger enn lagene du bruker over. Et eksempel på klassisk lag-på-lag styling er å style jeansen med en kjole over, og deretter bruke en kort, strikket genser utenpå der igjen, før du slenger kåpen over skuldrene.

Lag-på-lag gir alltid et trendy og flott uttrykk på kalde dager. En fin måte å bruke sommerfavorittene på også, tipser Afaf Ali, som har gjennom flere år som stylist gjort lag-på-lag styling til en signatur. Afaf jobber mye med nøytrale jordfarger og kombinerer ofte forskjellige nyanser av samme farge i et antrekk, eller trekker inn svart og hvitt som en kontrastfarge til bruntoner.

Topplua er i motebildet igjen!

Et annet alternativ er å bruke skinnjakka under vinterkåpen – det gir looken et mer rocka hverdagsuttrykk, og skinnajakka er fin som et inne-plagg på kontoret gjennom resten av dagen!

 

Tryll med tilbehør!

Bruk også tilbehør som lag, og pakk deg inn i store ullskjerf denne sesongen. Du kan også veksle mellom å bruke en ullhatt og lue gjennom sesongen. Selvom den klassiske topplua er blitt et trendplagg denne sesongen – særlig i knallrødt!

Lue Cecily 499,- / Whyred Skjerf Blurry 499,- / Unmade Copenhagen

 

Ytterplaggene du bør kikke etter

KLASSISK

Klassiske plagg vil alltid bidra til at antrekket ser stilrent ut. Afaf trekker også fram verdien av riktig ytterplagg denne perioden.

Invester i en fin kåpe som du kan ha sesong etter sesong, tipser hun. En klassisk kåpe i god ullkvalitet gjør antrekket stilfullt, og du tåler mer ujålete boots, det kan blir en kontrast som gjør antrekket mer interessant.

 

Les også: Derfor bør du investere litt ekstra i disse plaggene

 

KNALLFARGET

Denne sesongen ser vi mye mer knallfarger enn tidligere. Ved å velge et ytterplagg som er knallfarget blir antrekket mer særegent og fasjonabelt – kanskje den enkleste måten å freshe opp vintergarderoben på!

Boblejakka er i seg selv et ettertraktet plagg for tiden, og et perfekt alternativ på kalde dager. Velger du en knallfarget variant blir uttrykket fresht og moderne.

 

TRENDY

En trendy fuskepels gjør samme nytte! Samtidig som den er utrolig varm er den også ekstra hot i trendbildet akkurat nå, og gjør hverdagen glamorøs, selv hvis du slenger på deg vinterstøvlene.

Stylist Cecilie Mevatne kombinerer gjerne knallfarger og myke overflater.

Fuskepelsen er mitt go-to vinterplagg for en mer glamorøs og trendy look uansett basen. Over en helt ordinær jeans- og ullgenserlook som passer best til shopping på Rema, gir en farget fuskepels meg et mer trendy uttrykk, samtidig som jeg holder varmen, sier Cecilie.

Kåpe Kate 3999,- / Whyred Dunjakke Cloe 2499,- / J.O.T.T. Pelsjakke Deidre 1299,- / Floyd by Smith

 

Ull innerst

Ser du en fashionista i en lett kåpe kun med en enkel skjorte eller tynn genser under, på gata – da kan du vedde på at hun bruker et delikat ullundertøysett under.

Finn ullundertøy med lange ermer i samme farge som hudtonen, så kan du bruke det under hvite og lyse plagg.

Det gjør utrolig stor forskjell å bruke ull mot huden fremfor bomull eller syntetiske materialer, og er en elegant måte å legge til et lag uten at det synes!