Dagen nærmer seg, mors dag. Noen ektemenn vil kanskje påstå at hver dag er mors dag, og noen kvinner vil kanskje si seg enige. Morsdag er dagen du kan gjøre stas på din mor ved å gi henne litt ekstra oppmerksomhet og vise din kjærlighet – kanskje er du mor selv, og har en forventning om at noen også har tenkt på deg. Dette blogginnlegget er skrevet av sistnevnte, som skal late som jeg sover i det smårollingene kommer inn på soverommet med kaffe og frokost – tett etterfulgt av en ektemann i pysj med blomster og gave i hånden.

Drøm eller virkelighet

Jeg drømmer selvfølgelig om den perfekte morsdagen. En morsdag som man ser i reklamefilmer, hvor mor blir overrasket på sengen med frokost, blomster, kort og presang. Hele familien som spiser bløtkake og samlet blåser ut lysene på kaka (ikke det at lys på kaka hører med til en morsdag, men det skaper god stemning), samtidig som de ler og koser seg med fine kort skrevet i barnehage og på skole. En handsome pappa i blåstripete pysjamas ber deg velge hånd, du tar «feil hånd» og dere ler sammen. Andre gangen velger du riktig hånd, og frem kommer en liten smykkeeske med sløyfe på…

kollasje-11. Halskjede Moonstone 499,- 2. Øredobber med bokstav 199,- 3. Armbånd Karma 599,-

 

Nærmere sannheten

Sannheten er kanskje at du våkner først denne søndagen. Det er stille i huset og ingen tegn på at noen skal stå opp og stille lage frokost for å overraske deg på senga. Du har valget mellom å vekke din bedre halvdel og si at «nå får du gå og lage morsdagsfrokost og servere meg på senga» – eller snu deg rundt og benytte muligheten til å sove litt ekstra for en gangs skyld. Du gjør det siste. Dette valget gjør selvfølgelig at du er litt skuffa når du våkner av deg selv, for nok en gang å oppdage at ingen har tenkt på noen morsdagsfrokost på senga. Dagen går sin vante gang uten at noen nevner morsdagen, og du tenker at det kanskje er slik; hver dag er mors dag uansett. Så skjer det; like før du skal rope at søndagsmiddagen er klar, kommer gubben med en stor bukett roser og en pakke. Han omfavner deg og hvisker; «du er verdens beste mamma, elsker deg, gratulerer med dagen!».

kollasje-21. Nøkkelring 165,- 2. Duftlys Love 199,- 3. Bluse Juliet 599,- 4. Clutch ‘One in a Million’ 199,-

Les mer om Morsdag, og bestill blomsterbukett her >