Når festen er over og paljettene er pakket bort kan hverdagsgarderoben fort føles litt kjip – men fortvil ikke! For at du skal få en fresh start på det nye året har vi samlet noen smarte stylingtips, som gir deg muligheten til å starte 2017 med den ultimate hverdagsgarderoben. Gamle hverdagsfavoritter og nye garderobeinvesteringer er nemlig nøkkelen til å holde varmen og stilen gjennom vinteren.

Lag-på-lag teknikken

Denne stylingen er et must i vårt skandinaviske klima. Ikke bare er den trendy, men teknikken gjør plagg mer allsidig. Ved hjelp av lag-på-lag styling kan ett plagg brukes i utallige kombinasjoner året rundt – og sesong etter sesong.  Et slikt plagg og en hverdagsfavoritt hos Floyd by Smith er den myke cardiganen Carrie fra Soaked in Luxury. Ikke bare er plaggets fasong og funksjon allsidig – plaggets lyse gråtone er en fresh vintervinner, samtidig som fargen er dus nok til å kombineres med vårens lysere palett. En annen klassiker er kjole Serena fra Floyd by Smith. Kjolens lekre og tidløse silhuett gir plagget uendelige stylingmuligheter, og kjolen kan derfor brukes sesong etter sesong.

soaked-cardi-long-light-grey-7-edit
Cardigan Carrie 899,-

Lag-på-lag styling av cardigan

Noen ganger er det enkleste det beste. Ved hjelp av en lang cardigan blir den klassiske looken med jeans og hvit t-skjorte aktuell året rundt. Strikkeplagget blir mer interessant når det ikke bare henger over jeansantrekket. Bruk for eksempel et tvinnet silkeskjerf som belte om du ønsker litt farge, eller gå for et klassisk smalt belte som du knyter i livet. Denne stylingteknikken gir ikke bare plagget struktur, du vil også oppnå en markert midje. Antrekket blir superlekkert til høyere støvletter i brunt skinn og en ullkåpe. Om du ikke allerede eier en mørkeblå jeans med stretch er dette en garderobeinvestering. Et hot tips er bukse Kine i kvaliteten 308 fra Floyd by Smith. Jeansens høye liv har en forlengende effekt på beina, og buksens smale ben er perfekt når man vil style buksen med vinterens ankelboots eller et par høyere støvletter.

floyd-spring-2017-double-denim
Bukse Kine 308 699,-

Ikke unngå kjoler i vinterhalvåret! Langermede kjoler er langt fra avkledd når de styles med tykkere strømpebukser, støvletter og en cardigan over. Om du vil gjøre looken enda ”varmere” tuller du et lekkert skjerf i halsen.

På jobb eller i finere middager er uniformen gjerne sorte bukser, som bukse Emma 180a, stylet med pumps og en delikat sort topp som bluse Nancy. Om du synes dressjakken blir for kort eller kjølig på denne årstiden kan en varmere cardigan også brukes i mer formelle anledninger. Den lysegrå varianten blir en fin kontrast til et helsort antrekk. Om du føler antrekket blir for nedpå i kombinasjon med strikkeplagget, balanseres dette ut med ekstra tilbehør – et par større øredobber eller et statementsmykke gjør susen!

8901-black-2-edit
Bluse Nancy 399,-

Lag-på-lag styling av kjole

Den ribbestrikkede kjolen Serena er nok i seg selv, og kan derfor fint brukes alene med sorte strømpebukser og høyere støvletter. Allikevel er det gøy å leke med ulike kombinasjoner for nye uttrykk med ett og samme plagg. Styler du kjolen med en fin cardigan som Kathinka fra Floyd by Smith får du et mer vinterlig uttrykk. Kombinasjonen av de to ulike strikketeksturene gir også antrekket mer dybde. Bruk gjerne et tykt belte i midjen for å samle jakken, så beholder du samtidig den figurnære fasongen kjolen gir.

 

floyd-spring-2017-yellow-knit-dress
Kjole Serena 699,- Cardigan Kathinka 499,-
På denne tiden av året kan en kjole med grovere tekstur gi nytt liv til tynnere mer avkledde kjoler. Stroppekjolene eller omslagskjolene som ofte henger bakerst i skapet på vinteren blir med ett klare for kulden over langermede og litt tykkere kjoler.

Unngå å bruke allværsjakke til kjole – selv om det stormer ute. Tenk på antrekkets helhet og invester heller i en trendy fuskepelsjakke. Velger du en sort og lengre variant som pelsjakke Ciara har du den perfekte jakken til kafebesøk, middager og fester.

 

fbs-6421-faux-fur-black-3-edit
Pelsjakke Ciara 999,-