Jeans kan løfte, stramme opp, holde inn, forlenge, forminske, fremheve og forbløffe! Ikke rart vi elsker de! 

For de fleste av oss er jeansen det eneste plagget i garderoben vi neppe klarer oss uten. Vi bruker den på jobb og på fest, på skogtur og til hverdags – ja nærmest til enhver anledning. Og vi vil selvfølgelig at den skal sitte perfekt!

Heldigvis finnes det noen gylne regler som kan hjelpe deg i din søken etter jeansen som sitter som støpt!

Når enden er god..

En spretten rumpe er effekten av en jeans som sitter godt! Denne regelen er lett å følge:

Små lommer gir større og mer formfull bakende, mens større lommer skjuler og forminsker rumpa! Også lommenes plassering har sitt å si for effekten. Lave lommer vil for eksempel gi et løft, som de fleste finner flatterende.

– Les mer om lommenes forbløffende egenskaper her.

 

Finn jeansen som passer din fasong:

Rett og smal fasong

Også kalt “rektangel”. Tilhører du denne kategorien så er du som oftest lang og tynn, har en lite markert midje, små pupper og smale hofter.

Dette bør du se etter

Du kan bruke alle jeansfasonger! Men ønsker du for eksempel å fremheve kurvene dine og skape en illusjon av en mer formfull kropp, er en boyfriend-jeans, eller en baggy jeans, et perfekt alternativ! Den gir mer volum til hofte-og rumpeområdet og gjør silhuetten mer formfull. Velger du i tillegg en som smalner rundt leggene får du også fremhevet de lange og tynne beina dine.

Vasket denim, der området foran på lårene er lyse, gir et 3D-spill i buksene som vil gi lårene en formfull look. Striper, eller “rynker” i stoffet vil ha samme effekt, samt skarpe horisontale striper over ditt bredeste parti. Det er med på å gi et inntrykk av at hoftene er bredere enn midjen.  

Her er et utvalg jeans som passer til deg

Shop buksene her: Bukse Emma 308 799,- / Floyd by Smith Bukse Kine 652 699,- / Floyd by Smith Bukse Lavina Malibu 1049,- / IVY

Slik styler du jeansen

En blazer med innsving gir en mer markert midje og skaper illusjonen av en timeglassfigur. En løs topp, med rund hals, toner ned skulderpartiet og mykner uttrykket, samtidig som den skaper et mer formfullt uttrykk.

 

Eplefasong

Har du en “epleformet” fasong betyr det at du har en rund overkropp, og smale hofter og bein.

Dette bør du se etter

Velg et par jeans med normalt til høyt liv, med små lommer på rumpa! Jeans med lav skjæring fremhever mageområdet. Marker midjen ved å bruke jeans med høyt liv, da skaper du en illusjon av smalere midje og en silhuett som minner mer om et timeglass. Jeansen vil gi støtte til mageområdet, og du unngår at magen henger over linningen.

Små lommer bak vil gi rumpa ekstra sprett og mer volum.

Som du sikkert har hørt før – mørke farger forminsker, og lyse farger forstørrer. Velger du et par jeans i en lys vask vil den flytte fokuset nedover og fremheve beina. Kombinert med en mørk topp kan du balansere proporsjonene dine.

Her er et utvalg jeans som passer til deg

Shop buksene her: Bukse Bea 799,- / Floyd by Smith Bukse Scarlett high 1099,- / LEE Bukse Diva 1199,- / Pieszak

Slik styler du jeansen

Lange vertikale linjer i antrekket smalner og forlenger den runde overkroppen.

For eksempel  vil en lang bluse, som stopper på nedsiden av rumpa, virke forlengende og flatterende. Bruk en lang vest, eller strikkejakke, utenpå blusen for å skape flere vertikale linjer i antrekket. En dyp v-hals vil også gi overkroppen et smalere uttrykk og bryter opp den runde formen.

Slå et belte rundt midjen for å gi silhuetten et mer timeglassformet preg. Blazere og topper med innsving er også perfekte for din figur, og bidrar til timeglass-effekten.

 

Pærefasong

Å ha “pæreformet” fasong betyr at du har smale skuldre, liten byste, og formfulle hofter og lår.

Dette bør du se etter

Trend-favoritten er din beste jeans-venn! Nemlig den såkalte mom-fit-jeansen. Den har litt ekstra plass til rumpe og lår, god motstand i stoffet, og mister senere fasongen enn de stretchy jeansene. Med tydelige referanser til 80- og 90-tallets Levi´s-jeans, står den igjen sterkt i motebildet i dag.

Ofte vil pæreformede kvinner ha lang overkropp og korte bein. Da er det mest flatterende å velge en jeans med medium til høyt liv. Det gir et inntrykk av lengre bein.

Ønsker du å skjule og tone ned hofte- og rumpeområdet kan du velge en bukse i en mørk farge, som vil skjule og forminske området. Kombinert med en lys topp, blir kroppens proporsjoner mer balansert.

Store lommer på rumpa gjør også sitt for å forminske baken. Men det er jo opp til hver enkelt om man ønsker å fremheve eller skjule rumpa!

Her er et utvalg jeans som passer til deg

Shop buksene her: Bukse Mom Straight 899,- / LEE Bukse Marija 1299,- / IVY Bukse Sukie high skinny 999,- / Wrangler

Slik styler du jeansen

Volum ved skuldrene balanserer proporsjonene og bidrar til å flytte fokuset oppover. En herreinspirert blazer med brede skuldre er et godt eksempel på det. Topper og skjorter med rysjer og detaljer ved skuldrene gjør samme nytte.

En lang kardigan kan brukes til å skjule kroppens bredeste parti, og de vertikale linjene har en forlengende effekt. For ekstra effekt – Style antrekket med et par høye hæler.

Se hele utvalget av jeans på Floyd.no her >>