Det er særlig ett plagg som virkelig er verdt investeringen denne sesongen – hvilken stil liker du best?

Foto: Catwalkpix (gatemotebilder)

Det er den tiden av året, været er grått, det er mørkt før du går hjem fra jobben, og kulda har begynt å sette seg. Høsten er ikke bare en opptur, men moten derimot – den har vi venta på lenge!

Endelig kan vi pakke oss inn i fasjonabel strikk og varme ullplagg, ta fram den gamle skinnbuksa, eller investere i en ny. Bootsene får igjen hovedrollen på føttene og startskuddet har allerede gått på den sesongbaserte jakten etter den perfekte festkjolen – Kaja Nicoline hos Floyd.no har allerede funnet sin >

Likevel er det én investering som er mer synlig enn andre denne sesongen, og kanskje derfor verdt investeringen i større grad. Med mindre du er en Carrie Bradshaw såklart, som så elegant sa;

– Jeg liker å ha pengene der jeg kan se dem, hengende i skapet.

For de av oss som liker at investeringene vi gjør er synlige og blir ofte brukt, vi investerer i ytterplagg denne sesongen. I ytterplagget møter vi verden gjennom høsten og vinteren. Vi pakker oss bokstavelig talt inn i den varme jakken, flere måneder i strekk.

Derfor er det desto mer gøy at høstens jakker virkelig innfrir.

 

Fra den varme må-ha parkasen, til trendkåpa med wow-faktor

Trendbildet er preget av jordfargede parkaser og tradisjonelle, blå boblejakker. Klassiske kåper i beige og svart, og fargerike og mønstrete versjoner. For ikke å glemme fuskepelsen og teddyjakka.

Tips! En jakke som er nedpå og avslappet passer best til et antrekk som er elegant og gjennomtenkt, om du skal bruke det i jobbsammenheng eller liknende anledning.

Ønsker du å bruke parkasen i for eksempel jobbsammenheng, kan du style den med et par smale jeans, en enkel bluse og boots med litt hæl. Hælene gir antrekket akkurat nok eleganse til å balansere det hverdagslige uttrykket parkasen innehar. Parkasen er det perfekte valget for klimaet om vinteren. Og bruksområdet strekker seg fra fin hverdagsbruk til den sedvanlige søndagsturen.

1. Jakke Star 3999,- / Whyred 2. Jakke Miss Smith 3999,- / SVEA 3. Jakke Kyler 1699,- / Floyd by Smith

Den alltid elegante klassiske kåpa er likevel valget som redder deg i hverdagen.

En lang kåpe er ypperlig over skjørt og mellomlange kjoler. Den er fungerer også perfekt over jeans og til vide, fotside bukser, og gjør selv det enkleste antrekket lekkert, feminint og gjennomtenkt. 

Denne høsten er det særlig den kamelfargede kåpen som preger motebildet.  

1. Kåpe Sadie 3499,- / Floyd by Smith 2. Kåpe Natasha 2999,- / Floyd by Smith 3. Kåpe Kate 3999,- / Whyred
Sjekk ut Floyds kåpeutvalg her>

Favorittene blant moteeliten er de fargerike gevantene, den rutete kåpa, fuskepelsen og teddykåpen. Disse ytterplaggvariantene har wow-faktor og garanterer oppmerksomhet på gata.

1. Jakke Marble 2599,- / SVEA 2. Pelsjakke Deidre 1299,- / Floyd by Smith 3. Kåpe Minsk 1799,- / Soaked in Luxury

De er også effektive i å snu et kjedelig antrekk til en spennende og kreativ kombinasjon – noe vi alle kan trenge fra tid til annen.

Våger du å gå for denne? – Dette er motejentenes favoritt.

 

Les også: Strikk og skinn – A match made in heaven
Les også: Tre grunner til å investere i en jakke fra Svea
Les også: 7 favoritter i høstens blåtoner