Skal du på fest? Vi har samlet de fineste kjolene som passer til bryllup, konfirmasjon og andre festlige anledninger. Finn din favoritt, enten du er på jakt etter trendvarianten, den flatterende fasongen, eller wow-kjolen verdig den røde løperen.

 

Trendalarm

– Gå for gult!

Glem alt du har lært om gult! Fargen lysner både humøret og garderoben, og den gir deg på ingen måte gusten hud, som er den vante oppfatningen.

Trendfavoritten denne sesongen er et velkomment tilskudd i en ellers mørk høstgarderobe, i en generelt mørk sesong. La solskinnsfargen sprite opp høstantrekkene, og vær forberedt på å bli festens midtpunkt i en den gylne nyansen.

Denne sesongen er gulfargen varm og lun, og passer til de fleste hudtyper. Kombinert med detaljer og smykker i gull, får looken et luksuriøst preg. Til hverdags og mindre formelle anledninger er det fint å style den gule kjolen med brunt tilbehør. Svart fungerer best til pynta anledninger som konfirmasjon og dåp.

Fasongtips! En vid kjole er flatterende dersom den stopper på et smalt område av beina. For eksempel rett over kneet, rett under kneet, eller litt over anklene.

1. Kjole Estelle 2199,- / Gai + Lisva 2. Kjole Charlotte 799,- / Soaked in Luxury 3. Kjole Emeline lang 1999,- / Floyd by Smith

Vinterbohemen

– Blomstermønster er ikke forbeholdt sommerhalvåret.

Denne høsten er trendene preget av optimisme, noe både fargepaletten og mønstrene gjenspeiler. Motehusene som omfavner blomstermønsteret denne sesongen er Gucci, Marni, Prada og Balenciaga for å nevne noen.

Kjolene kommer med store variasjoner, alt fra stort og modig blomsterprint med fargesterke kombinasjoner og tunge stoffer, mot yndig, romantisk og småblomstrete mønster på florlette kjoler.

Forskjellen mellom den typiske blomstrete sommerkjolen og dens motsats, er ikke mønsteret, men basisfargen. Velger du en kjole som har en dyp og mørk base, vil det føles mer naturlig å bruke den på vinterhalvåret, enn en blomstrete kjole med hvit basisfarge. Også fordi en mørk blomsterkjole er ypperlig å style med svarte strømpebukser – et must når man bor i Norge.

Blomstermønsteret gjør uttrykket fargerikt og optimistisk, og oppleves som en leken kontrast til de ensfargede plaggene garderoben allerede oversvømmes i – og såklart et må-ha i kjolesamlingen!

Fasongtips! Style den bohemske kjolen med et belte i midjen for å fremheve silhuetten og understreke timeglassfiguren.

1. Kjole Celina 599,- / Floyd by Smith 2. Kjole Linda 699,- / Floyd by Smith 3. Kjole Paint 2599,- / Karen by Simonsen

Formell favoritt

– Den fotside drømmekjolen

Er kleskoden formell finnes det en kjolevariant du ikke kan trå feil med!

– Den fotside, marineblå selskapskjolen.

Kjolen er av den klassiske sorten og verdt å investere i. Den passer perfekt til bryllup, vinter som sommer, og fungerer til konfirmasjon og jubileer, med andre ord et sikkert kjøp som kan vare år etter år.

Style drømmekjolen med ballerinasko, enkle smykker, og naturlig hår og makeup, til festlige anledninger der glamourfaktoren kan tones ned.

Til bryllup, med kleskode “mørk dress” og “galla”, kan du style kjolen med et glitrende belte, statementørepynt, høye pumps og en delikat clutchveske. Gi øynene en sotet look for litt ekstra rød løper glamour.

Fasongtips! En dyp V-hals skaper vertikale linjer i antrekket og virker derfor slankende på kroppen.

1. Kjole Emeline lang 2099,– / Floyd by Smith 2. Kjole Clarissa lang 1999,- / Floyd by Smith 3. Kjole Suzanna lang 1999,- / Floyd by Smith