Selv om de fleste av oss skulle ønske vi kunne gå barbeint med sommerkjoler noen måneder til, er kveldene blitt kortere og feriefølelsen har, eller er på vei til, å bli byttet ut med jobbhverdagen. Det fine er at selv om august for lengst har banket på døren trenger vi ikke bytte ut hele sommergarderoben med de tykkeste høstplaggene helt enda.

Hos Floyd.no liker vi nemlig å holde på sommeren så lenge som mulig og vi har derfor fylt nettbutikken med perfekte mellomsesong-favoritter, så overgangen mellom sommer og høst ikke skal bli for brå og brutal.

Helt ytterst

Du trenger ikke å henge frem de tykke kåpene helt enda. Invester heller i en tynnere boblejakke som du lett kan slenge over skuldrene på morgenkvisten og som enkelt kan knytes i livet når solen varmer utover dagen. Vi elsker den allsidige boblejakken Dawn fra Svea, som med sine kledde detaljer like gjerne kan brukes på café-turen som på gåturer i skog og mark. Jakken er perfekt over en t-skjorte når sensommer-kveldene blir for kalde for sommerens kortere ermer. En av favoritt-kombinasjonene er når den tøffe jakken styles til den klassiske og komfortable t-skjorte looken; bestående av blå jeans – som favoritten Scarlett High fra Lee, en enkel hvit t-skjorte og et par sneakers.

Jakke Dawn 1299,- / Svea

Tynne masker

Plagget man ikke kommer unna på sensommeren er digge strikkegensere. Ikke bare gjør gode strikkegensere at man kan unngå jakkebruk i det lengste – plagget er også med og forlenger levetiden til sommerfavorittene. Trikset på denne tiden av året er å finne de litt tynnere strikkegenserne. Vi har derfor lagt vår elsk på genser Mia fra Fransa, som ikke bare er akkurat passe tykk, men også har perfekt passform når den skal brukes i lag-på-lag styling. Du kan for eksempel forlenge bruken av de litt lengre sommerkjolene, som nydelige kjole French fra Lollys Laundry, ved å style de med denne varmende genseren på toppen. Brett gjerne opp strikken, så kjolens ermer kommer til syne, da dette kan være en fin stylingdetalj. Både på dag- og kveldstid  blir antrekket ekstra fint kombinert med ett par lave ankelboots.

Genser Mia 299,- / Fransa

Det Lille Ekstra

Selv om gradestokken ofte kryper oppover i løpet av dagen, kommer den skarpe luften gjerne litt brått på i morgentimene når august nærmer seg slutten. Det er derfor lurt å ha varmende tilbehør i orden, så du fort kan tulle deg inn i et mykt skjerf på dager der kulden kommer snikende. Vi elsker at ullskjerfet fra Whyred kan styles på utallige måter når vi ikke lengre trenger det rundt halsen. Har du for eksempel tatt på deg en vid kjole som den sennepsgule kjolen Charlotte fra Soaked in Luxury, kan du henge skjerfet rundt halsen og feste det i midjen ved hjelp av et brunt belte. En slik stylingteknikk gir med ett tynnere kjoler et litt lunere preg og er perfekt for dager med skiftende temperatur.

Skjerf Wiley 799,- / Whyred

Tilbake i jeans

Selv om vi ikke kommer unna bukseben i sommermånedene her i nord, går det ofte i lysere varianter på sommeren. Når hverdagen står for tur i august er det greit å oppgradere buksegarderoben med noen mer anvendelige og mørkere jeansvarianter.

Vi elsker fargen på bukse Saint 1416 fra Floyd by Smith, siden den mørkere jeansfargen er perfekt i kombinasjon med høstens dypere fargepalett som burgunder, flaskegrønt og de mer høstlige bruntonene. En mørkere jeans er også enklere å style til jobb og fest. Style for eksempel jeansen med den rålekre blusen Lexie og et par sorte pumps – og voilà kan denne jeansen like gjerne brukes på jentemiddagen som til ullgenseren.

Bukse Saint 1416 799,- / Floyd by Smith

Varm på tærne

Om du ikke har hevet deg på sneakersbølgen enda, er det på tide. Det behagelige skotøyet fortsetter å være trendy og er like aktuelt sommer som vinter. I sommer tuslet mange av oss rundt i de litt lettere og lysere tøyvariantene, men nå som regnværsdagene kommer oftere og garderoben sakte men sikkert får et mørkere preg trenger også skoskapet en oppgradering. Vi har fått dilla på den nyankomne sneakersen Serena, i svart semsket skinn, fra Philip Hog. Skoens skinnkvalitet gjør at den er litt varmere og mer anvendelig i mellomsesongen. Vi elsker å style skoen til et sort skjørt som for eksempel dongeriskjørtet Monica fra Floyd by Smith – med eller uten strømpebukser ut ifra hvor dagens gradestokk tar oss. Style skjørtet med en hvit skjorte til jobb eller en digg genser som Brigid for et mer nedpå antrekk.

Sneakers Serena 899,- / Philip Hog

Langermet

Delikate teksturer er lekkert, så la oss ikke gripe etter ull helt enda, men beholde de tynnere stoffene i garderoben så lenge som mulig. Floyd sin blusefavoritt Juliet i mørkegrønn blir med sine lange ermer også en praktisk mellomsesong-vinner. Blusens høstlige grønntone blir lekker til sorte jeans og pumps på kontoret. På kaldere dager blir antrekket varmere med en strikkejakke som Mia fra Fransa over skuldrene. Style strikkejakken med et belte eller skjerf i midjen for en mer markert silhuett. Juliet-blusen kommer i utallige fargekombinasjoner, og siden mellomsesongen sakte men sikkert beveger seg mot høstens fargepalett anbefaler vi å ta en titt på de nyankomne blusene i rike høsttoner. Ønsker du likevel å investere i en mer sesongløs bluse finnes plagget også i de helt klassiske variantene som sort eller hvit.

Bluse Juliet 499, / Floyd by Smith

 

Floyd.no er fylt opp med nyheter for den nye sesongen! Du finner garantert et nytt favorittplagg her>