Ull er nordmenns beste venn når det er kaldt, og det er lite som er deiligere enn å pakke seg inn i myke varme ullplagg når gradene synker. Ull er trendy, så kulden er ingen unnskyldning for å kle seg noe mindre fint i vinterhalvåret. La deg inspirere til å oppdatere garderoben med disse syv deilige ullplaggene.

 

Sesongens favoritter i ull

fbs-am151-black-1-edit1. Klassisk kåpe

Hver høst er man på jakt etter den perfekte kåpe. En klassiker som både kan brukes over jeans til hverdags og til kjolen på julebord og nyttårsaften. Kåpe Beatrice fra Floyd by Smith inneholder 45% ull, og er derfor god og varm samtidig som den fyller alle krav til den klassiske kåpen. Snittet er enkelt, den har en flatterende lengde til midt på låret, skjulte knapper og store deilige lommer foran. Jakken fås i både sort og en lys gråmelert farge. Kåpen løfter antrekket ditt til hverdags og gjør festantrekket ditt komplett.


ym16t3a-lue-cleo-black-5-edit-2
2. Pyntet lue

En lue kan være med på å sette prikken over i`en på antrekket ditt. Med en tynn lue som Cleo fra Floyd by Smith, med 60% ull, har du en lue som kan brukes både til hverdags og på vei til finere fester og sesongens julebord. Luen er også fin å bruke inne ettersom den er tynn og er dekorert med små stener foran. Denne luen får du i både svart, beige og grå. Fryser du lett er en tynn lue du kan bruke inne perfekt for deg. Den beste måten å få varme i kroppen er å bruke ull på hodet og føtter.


3slx-cardi-long-nude-1-edit. Lang cardigan

Nå er det trendy å pakke seg inn i duse farger, for å friske opp en ellers mørk høstgarderobe. Duse farger er pent på ull da strukturen i plagget kommer tydelig fram. Har du investert i en lang lys ullcardigan denne sesongen har du sikret deg et plagg som er enkelt å kombinere med det meste. Bruk den over jeans, dressbukser, skjørt og kjoler. Kombiner den med en yogabukse for den populære athleisure-stilen. Soaked in Luxury har virkelig truffet i år med sin cardigan Carrie som inneholder 29% ull og fås i et utvalg av duse farger; beige, gråmelert og en delikat rosa.


4. fbs-cashmere-scarf-grey-9-editSkjerf i kashmir

Floyd by Smith har i år laget en drøm av et skjerf i 100% kashmir. Et slikt skjerf koster noe mer, men har du først kjøpt dette har du det i mange år framover. Kashmir føles silkemykt mot huden, er i høy kvalitet og kommer i en klassisk mørkgrå farge som passer til alt. Skjerfet kan også brukes som en poncho med et smalt flettebelte i midjen for å fremheve fasongen. Dette er den perfekte julegave til en god venninne, mamma, eller kanskje til deg selv?


5. fbs-696-stripe-blue-2-editOversized genser

Om vinteren elsker vi å pakke oss inn i store varme strikkegensere. En oversized genser er fin å bruke til å bygge antrekket lag på lag. Bruk en skjorte eller pologenser under, og en lang cardigan over. De fine strikkegenserne Rachel og Camilla inneholder 15% ull, og er veldig fine gensere til hverdags. Kombiner dem med en myk stretchbukse og kryp opp i sofaen med en deilig kopp te når kulden setter inn.


6. soaked-milla-poncho-black-13-edit Poncho

En poncho kan du style på flere ulike måter, og er dermed et veldig anvendelig plagg. Vi har lagt vår elsk på Milla poncho fra Soaked in Luxury som inneholder hele 65% ull. Mens det enda er høst er denne en fin erstatning for jakken. Bruk den over en langermet kjole eller tynn genser, gjerne i en annen farge eller mønster slik at kontrasten kommer fram nederst på ermene. Til vinteren fungerer den som en genser inne. Med en kul hatt og et par vide bukser er 70-tallsstilen i boks.

frs-darino-top-navy-5-2-edit
7. Genser i Merinoull

En genser med v-hals i tynn merinoull er den perfekte genseren til jobb. Genser Henrietta fra Fransa kommer i 100% merinoull og er like fin å bruke til dressbuksen som oppi et skjørt, gjerne med en tynn pologenser eller en skjorte under. Bruk en poncho eller et stort skjerf over hvis det blir kjølig på kontoret. Den delikate blåfargen er veldig fin med gulldetaljer til. Fremhev v-halsen med et enkelt smykke med v-fasong som kjede Diamond fra Farmhousedesign eller kjede Vinkel fra Syster P.

 

Ta riktig vare på ullplaggene dine, så har du dem lenge <3

  • Vask plaggene for hånd, eventuelt på ullprogram i vaskemaskinen. Maks 30 grader.
  • Ikke gni, bare klem lett på stoffet når det ligger i vann.
  • Tørk ullplaggene liggende. Strekk dem forsiktig i ønsket fasong når de er halvtørre.
  • Ull kan nuppe noe. Dette kan enkelt fjernes med en nuppemaskin eller barberhøvel.

 

Se vårt store utvalg av plagg i ull her >