Kuldegradene fortsetter å krype nedover og det er på høy tid å pakke seg godt inn i varme og lune strikkegensere. Få stilinspirasjon av fashionistaene – strikkegenseren er sesongens absolutte må-ha plagg!

Strikk er alltid en stor trend på catwalken og denne sesongen er intet unntak. Hos Sonia Rykiel og Balenciaga så man tykk strikk stylet til feminine skjørt og vide bukser. Hos Victoria Beckham var det flere gensere i ulike varianter av finstrikk. Gatemotebildet er allerede preget av årets strikketrender, og fashionistaene bærer genserne til alt fra vide jeans, til elegante midiskjørt. Kanskje finner du inspirasjon til hvordan du kan style din favorittgenser!

fotobyline: catwalkpix

Tynn og tykk strikk – ja takk, begge deler!

De tynne strikkegenserne er fine å bruke både inni blazere, eller på klassisk vis dyttet nedi bukselinningen på et par kule jeans – mens de mer tykke variantene er spesielt fine til midiskjørt, vide bukser, jeans med sleng og over lange maxikjoler. Denne sesongen er det særlig fokus på gensere som er løse og oversized i snittet. Liker du den oversizede looken som er kul og avslappet, kan du med fordel gå opp én størrelse.

fotobyline: catwalkpix

Trendfargene spenner fra bærtoner til skogsgrønn og et spenn av blånyanser. I tillegg vil klassikere i sort, hvitt og grått være sikre valg. Velg mellom rund eller høy hals, og dytt gjerne håret nedi dersom du går for en høyhalset variant.

Stylingtips!

Tenk lag-på-lag og bruk en løs hvit skjorte under, og la den gjerne være lenger enn selve genseren. En mønstrete og fargerik bluse kan også brukes. Rull opp ermene på genseren og dra frem blusen slik at det blir en fin liten detalj som gjør antrekket enda mer spennende.

Ikke glem at blanke smykker gir en kul kontrast til matt og grov strikk. Et par store skinnende statement-øredobber med blanke steiner og strass hever stilen på et blunk. Og tilføyer du et skjørt og et par høye hæler er du klar for fest!

Utvalg strikkegensere på Floyd.no

Se vårt store utvalg av strikkegensere og finn din nye favoritt for høsten her >>