Vi viser deg sesongens festfavoritter enten du er på utkikk etter et glamorøst antrekk for nyttårsaften, julebordet med jobben, eller ønsker deg en ny kjole til selve julekvelden.

November og desember er travle måneder, og for mange de festligste månedene i året. Selskapslivet står ikke stille, og det samme gjelder partygarderoben. For at du skal spare tid i den hektiske førjulstiden, har vi satt sammen en oversikt over antrekkene som aldri slår feil i festgarderoben. Enten du skal på julebord med jobben eller i familieselskap, guider vi deg gjennom jungelen av glitter og stas.

 

Den lille sorte

Den lille sorte er en klassiker i festgarderoben, og du finner få plagg som er så trofast som denne smarte kjolevarianten. Skulle kleskrisen oppstå 20 minutter før du skal løpe ut døren, anbefaler vi deg å alltid ha noen varianter av denne kjolestilen i beredskap. På grunn av kjolens basefarge, bør du fokusere på snitt og detaljer når du er på leting etter den lille sorte. Har du en svart kjole med et lekkert snitt og spennende detaljer i garderoben, lover vi at du aldri vil føle deg fargeløs på fest. Er du redd for at en kjole med stilfulle detaljer stjeler rampelyset, og derfor ikke kan brukes igjen, tar du feil. Det er ingen grunn til å gå for den kjedelige variant for å sikre seg gjenbruk.

Kjole Cilla 599,- / Floyd by Smith

Vi elsker for eksempel kjolen Cilla fra Floyd by Smith. Selv om kjolen har trendy rysjedetaljer, og er gjennomsiktig i ryggen, kan kjolen brukes til mer enn en festlig anledning denne sesongen. Styler du kjolen med et par mønstrete strømpebukser får kjolen med ett et annet uttrykk. Statement-tilbehør som større ørepynt og en farget, eller glitrende, clutch ‘Sparkle and Shine’ fra Katie Loxton, vil ha samme effekten.

 

Julekjolen

En annen gjenganger i julegarderoben er den såkalte julekjolen i rød eller burgunder farge. Synes du rødt er litt vågalt ellers i året, er dette sesongen hvor du kan dra på med en rød kjole. Spesielt i juleselskaper, og på selve julekvelden kan en rød kjole sette stemningen.

Kjole Amberlyn kort 1899,- / Floyd by Smith

Kjolen Amberlyn fra Floyd by Smith er perfekt for disse mer formelle anledningene, hvor rødt fort kan blir for sexy, og man bør være litt forsiktig med for dristige utringinger i kombinasjon med en så sensuell farge. På juletrefesten, eller i familieselskapet, gjør kjolens lengre ermer og båthals-utringing derfor at den er et kledd og stilfullt valg. Samtidig som kjolens delikate teksturer og markerte midje gir kjolen et feminint preg. Vil du gjøre kjolen klar til julebordet, kan du med enkle stylinggrep som et par tynnere strømpebukser, sorte stiletthæler og en matchende clutch gi kjolen en rå edge.

 

Suit up

Maskuline plagg er stadig i vinden, og langt fra usexy eller kjedelig til fest. Blazer og bukse til fest, er derfor også en vinner i julestrien. Velger du et slikt maskulint antrekk til festen, er begge plaggenes snitt essensielt. Både blazeren og dressbuksen må regelrett sitte som en skudd på de riktige stedene for at antrekket skal leve opp til sitt fulle potensiale. Blazeren skal ikke henge og slenge, så pass på at du ikke kjøper den for stor over skuldrene.

Blazer Sydney 1799,- / Karen by Simonsen Dressbukse Sydney 1099,- / Karen by Simonsen

Vi får hjerter i øynene av den stilige Sydney dressen fra Karen by Simonsen, hvor begge delene oser eleganse på grunn av plaggenes sofistikerte snitt. Løs opp kontorlooken og dropp den hvite skjorten i festsesongen. Style heller dressen hakket mer sexy, ved hjelp av en delikat singlet i silke innerst og spisse pumps på bena. Er du redd antrekket ikke er pyntet nok, vil større ørepynt gjøre antrekket enda festligere.

 

Buksedressen

Om du enda ikke har blitt hektet på buksedressen, er tiden inne. Plagget har for lengst tatt opp konkurransen med den tradisjonelle cocktailkjolen, og blitt en populær festdeltager. Den hele looken er også et flatterende valg, da man oppnår en forlengende effekt med den ensfargede lengden, i motsetning til om man skulle kle seg i et antrekk bestående av to deler av ulike fargetoner.

Jumpsuit Ceara 699,- / Floyd by Smith

Ønsker du en allsidig variant av buksedressen, er den svarte buksedressen Ceara fra Floyd by Smith en tidløs investering. Ønsker du en mer trendy variant finnes også jumpsuit Ceara i velur. Buksedressen styles elegant til familieselskapet ved hjelp av klassiske smykker, men kan like gjerne styles til nyttårsfesten ved hjelp av store øreringer og en glitrende gull-clutch fra Katie Loxton. Om du ønsker å bruke plagget til ulike fester, kan antrekket fort få et helt nytt uttrykk om buksedressen styles i lag på lag styling, med en tettsittende polo som Yasis fra Whyred innerst.

 

Glitter og stas

Om du liker paljetter og bling er tiden inne for å skinne. Siden festgarderoben handler om jo flere paljetter jo bedre, har vi selvfølgelig fylt nettbutikken med en generøs dose stjernestøv. Favoritten er den langermede paljettkjolen Jessica fra Floyd by Smith, som også har en lekker knytedetalj i nakken.

Kjole Jessica kort 1499,- / Floyd by Smith

Kjolen burde komme med advarsel om at kjøperen står i fare for å bli ballets dronning i kjolen. Den glitrende herligheten passer like godt på nyttårsaften som på julebordet. Bare husk å styre unna de største smykkene når du drar på fest i paljetter. Style heller kjolen til enkelt tilbehør som tynne svarte strømpebukser, pumps og en enkel clutch som Raelene fra Nümph. Om du vil være glamorøs hele veien til festen, anbefaler vi pelsjakken Deidre fra Floyd by Smith ytterst.

 

Kos dere på fest!