Lysere tider er i anmarsj og med det kommer mange festanledninger som 17.mai, bryllup og hageselskaper på sene sommerkvelder. Dette er anledninger vi gleder oss til og pynter oss for med våre fineste festantrekk og selskapskjoler

Selv om vi er glad i alle former og fasonger, så finnes det situasjoner hvor de aller fleste av oss skulle ønske at magen hadde vært litt flatere, rumpa litt strammere og at skillet mellom strømpebuksekant og midje hadde vært usynlig. Dette kan du enkelt jukse deg til, ved bruk av riktig shapewear. Valg av riktig undertøy kan være avgjørende for å skape det uttrykket man ønsker når man pynter seg til fest. En ting er at det gir deg en fin og jevn silhuett, men det sørger også for at klærne sitter som de skal. Alle kvinners «hemmelige» våpen for å skape den perfekte silhuetten er hold-in- og shapingplagg.

VALG AV RIKTIG SHAPEWEAR

Det finnes shapewear i mange ulike fasonger; tights, shorts, truse, topp og kjole. De har alle som oppgave å stramme opp og gi en jevnere figur, men hvilken fasong du bør velge avhenger av hvor du ønsker mest effekt og hvilke plagg det skal brukes til.

Shapingtights
En shapingtights vil løfte og forme rumpe og lår, samtidig som den jevner ut og slanker magen ettersom den er høy i livet. Den ruller ikke nedover på magen, og er sterk og tåler mye ettersom den er tykkere i stoffet enn vanlige tights. Et tips er å bruke shapingtights istedenfor vanlige tights av den grunn at den ikke siger nedover, slik vi alle har opplevd at tights kan gjøre. Shapingtights passer bra under både kjoler og skjørt.

Shapingshorts
ShapingshortsDersom du ønsker å forme rumpe og lår uten at det skal synes at du har tights på går du for en shapingshorts. Denne får du i to modeller; High waister med høyt liv og lengde til midt på lårene, og Shape up shortie med lavere liv og som stopper rett under rumpa. Denne velger du dersom du ikke ønsker forming nedover lårene slik High waister gir. Selv om den er lavere i livet gir den allikevel lett forming av nederste del av magen. Shapingshorts er fine til kjoler og skjørt, og kan også brukes under vanlige shorts eller jumpsuits.

Shapingtruse
Ønsker du kun fokus på magen kan en shapingtruse være riktig valg for deg. Den når opp til brystpartiet, men du slipper stropper slik det er på både shapingtopp og kjole. Shapingtrusen har mye hold-in-effekt rundt magen, og vil fremheve midjen din. Den føles komfortabel på med sitt pustende og tynne stoff. De sømløse kantene gjør at den legger seg fint over rumpa. Denne er ekstra godt egnet til stroppeløse kjoler, men kan brukes under alle modeller.

Shapingtopp
Det plagget som føles minst som et shapingplagg er en shapingtopp. Dette er en sømløs og komfortabel singlet med hold-in effekt rundt magen. Den holder seg på plass og kan fint brukes som en helt vanlig topp. Denne er perfekt å bruke under andre stramme overdeler, og vil glatte ut ujevnheter ved linningen dersom du ønsker å bruke toppene oppi bukse eller skjørt.

body_smoother_front_skinShapingkjole
Det hold-in-plagget som gir hold-in-effekt flest steder er underkjolen. Denne strammer inn partiene rundt mage, midje, hofter, rumpe og lår. Underkjolen er sømløs og derfor usynlig under stramme klær. Den kan brukes sammen med valgfri bh-modell. Shapingkjole kan brukes under alle kjoler, og vil jevne ut linjer slik at kjolene sitter akkurat slik de skal.


VALG AV RIKTIG STØRRELSE

Det er viktig å velge riktig størrelse for at shapingwear skal sitte fint og fungere optimalt. Velger man en for stor størrelse vil ikke plagget gi den effekten det skal, og en for liten størrelse vil gjøre at plagget presser for mye på huden slik at overgangene ikke blir pene. For alle produkter fremkommer det centimetermål slik at du kan måle deg selv og se hvilken størrelse du bør ha.

 SÅ, HVORFOR BRUKE SHAPEWEAR?

Shapewear får deg til å føle deg en størrelse mindre, og enda finere i dine favorittplagg. Enhver vakker kvinne har noen ganger bruk for et lite triks, det kan være en lett dekkende foundation, en god håndkrem, shapewear eller blank neglelakk i veska i tilfelle strømpebuksen ryker.