Floyd.no har for lengst lagt sin elsk på denne populære trenden, så akkurat nå bugner nettbutikken av rå it-plagg som tar gatemotebildet med storm.

Du kan for eksempel handle den perfekte mom-jeansen og retro t-skjorten hos Wrangler, selebukse og logoplagg hos Lee, den fineste teddyjakken hos Svea, høstens råeste luer hos Wrangler, og selvfølgelig sneakers-favorittene hos Philip Hog. Og ikke bli overveldet – vi viser deg selvfølgelig hvordan du skal sette sammen disse favorittene, så du glir rett inn i gatemote-stilen, iført høstens råeste streetwear-trender.

Trendjeansen

80-talls jeansen er kommet for å bli, og man ser stadig it-jentene i denne såkalte mom-jeansen både på Instagram og i gatemotebildet. Wrangler sin Cropped Straight er jeansen for deg som leter etter den ankelkorte og rette fasongen. Jeansen kommer i to herlige blåfarger – en lys og en mørk. Vi anbefaler den mørkeste til formelle anledninger, som til jobb, og den lyse når du vil være skikkelig retro og litt vågal.

Bukse Cropped Straight 999,- / Wrangler T-skjorte Stripet 399,- / LEE T-skjorte Fonda 499,- / Whyred Sneakers Barbasso 1399,- / Kastel

Style den lyse jeansen med den stripete t-skjorten Stripet fra Lee eller Retro Logo fra Wrangler. Dette gir et ungt uttrykk og passer perfekt til alt fra kafébesøk og kinoturer. Blir retro-looken for ung for deg er disse buksene også kule til en ullgenser som Brigid fra Whyred, eller en hvit t-skjorte fra samme merke. Om du velger den mørkere mer formelle varianten av jeansen, kan buksen fint brukes til jobb stylet med den sorte Brigid ullgenseren og litt finere skotøy.

Logo

Den minimalistiske epoken da logo var tabu er for lengst forbi. Logobølgen herjer enda i motebildet og spesielt når det kommer til streetwear er trenden veldig synlig. Likevel kan logo på logo bli litt mye, så hold deg til en logo per antrekk.

Bukse Scarlett High 899,- / LEE Sneakers Barbasso 1399,- / Kastel Lue Rachel 299,- / Svea Genser Logo 699,- / LEE

Er du ute etter en ny genser bør du ta en titt på Logo fra Lee og Mabel fra Svea. Velg modell ut i fra hvor avslappet stil du ønsker og oppnå. Den lange genseren fra Svea er litt yngre og kulere, mens genseren fra Lee i samme gråtone er mer feminin og kledd på grunn av sin mer figurnære fasong. Begge genserne kan styles med jeansen Scarlett High fra Lee med et par ensfargede joggesko eller sneakers. Sjekk også ut både Whyred og Svea sine luer med logo. Luene er et must stylet til vinterkåpen om du ønsker et kulere uttrykk og ikke den mer damete looken man fort oppnår når man drar på seg ullkåpen.

I selen

For noen er selebukser eller selekjoler et minne fra barndommen, og et plagg man aldri trodde man skulle ha i garderoben etter fylte 10 år. Vi må dessverre skuffe dere, for noe av det råeste innen streetwear er seler både på bukser og på kjoler. På Floyd.no har vi to favoritter; selebuksen Relaxed Bib fra Lee og selekjolen Rylie fra Wrangler. Vil du oppnå en skikkelig 70-talls look styler du selekjolen med en stripete genser som Talia fra Wrangler. Ønsker du å holde deg tro til streetwear-looken er Retro Logo t-skjorten fra samme merke en rå match til selekjolen.

Genser Talia 699,- / Wrangler Kjole Rylie 999,- / Wrangler Sko Serena 999,- / Philip Hog Bukse Relaxed Bib 1399,- / LEE

Selebukser kan ofte bli klumpete med store gensere eller mye detaljer. Style derfor selebuksen til en tettsittende t-skjorte som Mondie eller en polo som Polo Yasis – begge fra Whyred. Behold den lekne stilen ved å style både buksen og kjoleantrekket med sneakers.

Helt ytterst

Føler du at vinterkåpen ødelegger din edgy stil, tenk igjen. Floyd har nemlig drømmekåpen din, og den er bare et tastetrykk unna!

Lue Cecily 499,- / Whyred Bukse Scarlett High 899,- / LEE Jakke Marble 2599,- / Svea Genser Brigid 1299,- / Whyred

Svea har laget teddykåpen Marble som ikke bare er varm, men så rå, trendy og kul at du ikke kommer til å ta den av før til våren. Kåpen har et sikksakk-mønster i trendfargene rosa og vinrød. Bærer du denne til date, fest eller kafébesøk lover vi at du kan ha et ordinært antrekk under, men likevel få komplimenter. Siden kåpen er så mye i seg selv, anbefales det å style den til et helsort antrekk med for eksempel Scarlett High fra Lee og ullgenseren Brigid fra Whyred. En lue fra Whyred på hodet og et par hvite eller grå sneakers setter streetwear-koden. Husk også at en mer tradisjonell kåpe som Kate fra Whyred kan styles mer street. Kombiner kåpen med hettegenseren Kate fra Svea, og kåpen blir med ett hakket kulere.

På bena

Er du hekta på streetwear kommer du ikke unna sneakers denne høsten. Akkurat nå er nemlig sneakers det mest komfortable og trendy du kan ha på bena uansett hvilken stil du har. Er du redd for at sneakersene blir for kalde utover høsten finnes det gode skinnvarianter hos Philip Hog. Vi anbefaler impregnering og ullsåle i skoene for å holde bena varme selv på sure høstdager.

Sneakers Serena Suede 999,- / Philip Hog Sneakers Serena Flower 999,- / Philip Hog Sneakers Serena Flower 999,- / Philip Hog Sneakers Serena Suede 999,- / Philip Hog

Føler du at streetwear-trenden blir for maskulin finnes det også søtere og mer feminine varianter hos favoritten Philip Hog. Hva med den søte og komfortable Flower sneakersen, som kan kombineres med alt fra jeans, kjole eller skjørt? Har du mye mønster eller logoplagg og ønsker en sko som er allsidig eller roer det hele ned, anbefaler vi de nydelige semskede variantene. De i sort eller grått er perfekt når du vil tone ned fargerike plagg som kåpen Marble.

Fra topp til tå håper vi at disse streetwear-favorittene, samt våre enkle stylingtriks kan hjelpe deg å gjøre garderoben mer urban og leken utover høsten!