Lyst på et komplett klesskap? Her er våre beste tips og triks for å skape den ultimate basisgarderoben.

Vi har et flunkende nytt år foran oss – det er også et ypperlig tidspunkt for å hilse nye klesplagg velkommen. Føler du at klesskapet ditt har de basisplaggene som trengs for å gjøre et antrekk komplett?

Tradisjonelt er nøkkelplagg som jeans, blazer og skjorte blant disse basisplaggene. Men det er så absolutt innafor å skreddersy litt, slik at basisgarderoben din passer deg perfekt. Tenk på hva du liker aller best. Kan du ikke leve uten jeans? Da er dette plagget så klart en del av din basisgarderobe. Føler du deg fin i t-skjorter, men ikke skjorter? Da investerer du i t-skjorter, heller enn å prøve og prøve på noe du ikke føler deg komfortabel i.  Tenk også på farger og snitt – hvilken fargepalett liker du, og hvilke snitt føler du deg flott i? En basisgarderobe består av plaggene som redder enhver kleskrise, fordi du kan mikse og trikse med dem, i tillegg til de plaggene som med tid og stunder har blitt dine ultimate favoritter.

For meg består basisgarderoben av dressbukser, kasjmir-gensere, skjørt og blazere. Det har tatt tid å finne kjernen i mitt klesskap, og denne kjernen kan bestå av noe helt annet for deg. I det følgende håper jeg å hjelpe deg litt på vei, slik at du finner din ”basis-oppskrift”.

En klassisk kombinasjon

Jeans slår aldri feil.  En av Floyds bestselgende bukser er modellen Jenny 180A. Den er høy i livet, stretchy og har en komfortabel passform. Vårens blå vask gjør at den er enkel å style – hva med en t-skjorte og stripete blazer til, for eksempel?

Da får du en enkel og klassisk look, som fungerer til jobb og fredagsdrinker med vennegjengen.

Blazeren er en sikker vinner i mitt klesskap. Jeg har utallige varianter – svarte, mønstrete og ensfargede.  En blazer gir deg et hav av muligheter, sørger alltid for en klassisk snert til antrekket og er et must i basisgarderoben.

 

Blazer Mipin 699,- / Fransa Genser Debbie 399,- / Soaked in Luxury Bukse Jenny 180a 499,- / Floyd by Smith

 

Hverdagskjolen

Jeg slår et slag for den enkle hverdagskjolen – med ermer og svakt innsving i midjen. Den funker på enhver kroppsfasong, kan styles med pologenser under for en stram og kul stil, med et rått belte i midjen for å gjøre den enda mer feminin eller med blazer, skinnjakke og boots for et rocka uttrykk.

En slik kjole pyntes opp lett som en plett med statement-tilbehør som øredobber og en feststemt clutch-veske. Den er topp å ha i basisgarderoben, siden kjolen er så allsidig.

 

Kjole Celina 499,- / Floyd by Smith Kjole Kim 799,- / Soaked in Luxury Kjole Tilia 699,- / Floyd by Smith Kjole Hattie 599,- / Soaked in Luxury

 

Clutch Raelene 149,- / Nümph Clutch Clash 299,- / Soaked in Luxury

 

Strikkeklar

De aller fleste av oss har et kjærlig forhold til strikkegensere. Dette er det perfekte basisplagg for oss oppe i nord. En hullmønstret variant gir liv til et par jeans, eller sleng blazeren over strikkegenseren for en flott lag-på-lag-look. Dersom du allerede har en svart og hvit strikk i skapet er det på tide å gå for en farget variant. I vår er både knallfarger og pasteller super-trendy.

En mer tettsittende og tynn strikk funker til det neste plagget som er flott å ha i klesskapet: dressbukser. Et par smale dressbukser i ull vil funke sommer som vinter (ull puster!), og er et plagg du like gjerne kan style til bluse og hæler på jobb, som til t-skjorte og sneakers. Du blir råstilig, og i tillegg er dressbukser utrolig behagelige – vi har altså med en real vinn-vinn-situasjon å gjøre.

 

Dressbukse Sydney 1099,- / Karen by Simonsen Genser Elsa 599,- / Floyd by Smith Genser Flos 499,- / Soaked in Luxury Genser Elsa 599,- / Floyd by Smith
T-skjorte Janet 199,- / Soaked in Luxury Sneakers Barbasso 1399,- / Kastel Shoes

 

Tilbehørstimen

Også tilbehør har sin plass i basisgarderoben. En klassisk veske som rommer det mest nødvendige passer enhver stil, mens sko hever ethvert antrekk. Både sko og vesker gjør mye for helhetsinntrykket, og er en enkel måte å friske opp stilen din på.

Glem heller ikke å ta vare på tilbehøret ditt – hos Floyd får du produkter som ivaretar dem. Se utvalget her >

Jeg får aldri nok av smykker. Et gullkjede med lang lenke gjør en enkel hverdagsuniform mer pyntet, og slike kjeder henger fint – både over en enkel genser og i en bluse- eller skjorteutringning. Et slikt smykke er derfor en sikker investering i vår, og perfekt å ta med seg inn i sommeren og de herlige sommerkjolene vi skal boltre oss i når den tid kommer.

Det er gull verdt med et par enkle øredobber du kan bruke 24 timer i døgnet, syv dager i uka. Disse kan gjerne være ganske små, men et særegent preg gjør at du likevel får en ekstra spiss på et enkelt, svart antrekk med oppsatt hår. Når du vil føle deg litt mer iøynefallende er øredobbber med krystallaktig utforming helt i tråd med motebildet. Statement-øredobber er kommet for å bli!

Sneakers Serena 999,- / Philip Hog Veske Florrie 649,- / Katie Loxton
Øredobber Maja 349,- / Cecilie Melli Øredobber Swarm 499,- / Cecilie Melli Kjede Glam 899,- / Syster P Øredobber Swarm 499,- / Cecilie Melli