På varme sommerdager trenger du egentlig bare ett plagg -nemlig en fin kjole. Her kommer tipsene til hvordan du velger den rette.

Tenk først gjennom hva slags kjole du har behov for. Er du på jakt etter en løs og ledig feriekjole til å loffe rundt i, eller ønsker du en som er tilpasset din fasong? Da bør du i så fall notere deg dette!

Hele utvalget av sommerkjoler hos Floyd.no finner du her>

Fargevalg og mønster

Vit at lyse og sterke farger kan ha en forstørrende effekt, og det samme gjelder store, prangende mønster. Ønsker du en kjole med mest mulig slankende effekt, er derfor mørke farger og minst mulig mønster et hett tips.

20601909_69410_300
Kjole Frida 799,- / Fransa

I tillegg har striper på langs en forlengende og smalende effekt, mens striper på tvers får deg til å se bredere ut – noe som også kan være greit å ha i bakhodet.

Stor byste

Har du stor byste, er det aller finest med v-hals eller kjole med omslag. Dette vil få bysten til å se mindre og mer flatterende ut. Styr unna kjoler med dype utringninger, da dette vil gi frontpartiet litt vel mye fokus. Alt med måte, er ofte en god regel.

bloggbilde-2stk-storbyste
Kjole Isolde 699,- / Soaked in Luxury Kjole Denja 599,- / Fransa

Rumpe og lår

Vi heier på formfulle kvinner! Rumpe og lår gir en flott og feminin silhuett. I riktig kjole kommer formene fram på elegant vis. Velger du en kjolemodell som svinger ut fra midjen i en såkalt A-form, faller kjolen kledelig over det bredeste partiet, og får samtidig midjen til å se smalere ut.

fbs-8893-plain-white-3-edit
Kjole Celina 599,- / Floyd by Smith

Smal midje

En smal midje er flott og feminint, og bør fremheves. Så dersom du er så heldig å ha det, bør du velge kjoler som er innsvinget, har strikk eller snøring i livet, eller bruk et belte utenpå for virkelig å understreke midjen.

bloggbilde-2stk-smalmidje
Kjole Gingham 1399,- / Farmhousedesign Kjole Celina 599,- / Floyd by Smith

Hvis du ikke er smal på midten, men skulle ønske du var det, gjelder langt på vei de samme rådene. Innsvingede kjoler eller kjoler med belte på, kan nemlig gi en illusjon av smalere midje. Dropp de rette, vide kjolene som fort kan virke formløse, og få deg til å se større ut enn du faktisk er.

Lang og rett

Er du høy, smal og litt gutteaktig i fasongen, står du ganske fritt til å velge kjole. Du kan med fordel bruke kjoler med både rysjer, farger, store mønster og striper. Dersom du vil understreke fasongen, velger du imidlertid kjoler som er rette. Og ønsker du en illusjon av mer former, kan du se etter innsvingede kjoler som gir deg en mer feminin fasong.

bloggbilde-2stk-langogrett
Kjole Abella 699,- / Soaked in Luxury Kjole Rihana 2599,- / Gai+Lisva

Har du lang overkropp, kan du med fordel velge kjole med strikk eller belte i livet. Dette vil bryte opp helheten og ha en forkortende effekt.

Liten og petite

Hvis du hører hjemme i denne kategorien, er det veldig viktig å finne plagg som sitter godt og er tilpasset din kroppsfasong. Vide kjoler vil fort se både store og uformelige ut. Fotside kjoler er heller ikke ideelt. Velg en kjole som sitter godt over bysten, definerer midjen, og som stopper over kneet eller omtrent ved ankelen.

20602041_69010_300
Kjole Netty 599,- / Fransa

For å virke ekstra elegant, og litt høyere, kan du bruke nette sandaler eller pumps, med høye hæler til.

Vis litt hud

Uansett fasong er det lekkert å vise mer hud om sommeren. Men føler du ikke for å velge de korteste kjolene, er et hett alternativ å flashe skuldrene, fremfor legger og lår. Kjoler med strikk øverst, som du trekker litt nedover skuldrene, er en av sesongens mest populære trender. Ikke minst kan det være vel så lekkert som en dyp utringning, uten at det blir for dristig.

bloggbilde-2stk-vislitthud
Kjole Cathy 1599,- / Farmhousedesign Kjole Macey 849,- / Love & Divine

Er du i tvil om hva slags kjolemodell du kler best, sett av god tid og prøv deg fram. Husk at det aller viktigste er å finne en kjole som du føler deg vel i. Da vil du også se bra ut – og stråle litt ekstra.

God kjolejakt!

For jevnlige oppdateringer om trender og nyheter, og enkel tilgang til våre nyeste innlegg på bloggen, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev her >