Endelig er våren her, og 17.mai er rett rundt hjørnet. For mange betyr det en intens jakt etter den perfekte kjolen, som helst skal fungere både til nasjonaldagen, hagefesten, ferieturen og aller helst også til et bryllup i løpet av sommeren.

Vi har derfor samlet de 10 fineste kjolene, som passer til alle festlige anledninger denne sesongen.

Sarte nyanser

Vårens fineste kjoler er feminine og romantiske. Alt fra sarte nyanser i dunkle rosatoner, til lyse pastellfarger og nyanser av fersken. Den sukkersøte og feminine looken er perfekt til anledninger som 17.mai eller den store sommerfesten.

Se etter kjoler med blonder, stener, rysjer, volanger, og velg gjerne en variant i florlett stoff. Ønsker du å balansere det feminine uttrykket, kan du style den søte kjolen med en herreinspirert blazer og ankelstøvletter med høy hæl. Da blir looken både fin og tilbakelent.

Til en festdag som 17.mai, er det stas å pynte seg litt ekstra. Da kan den romantiske kjolen gjerne brukes i kombinasjon med høye hæler, som pumps eller sandaler, med en lekker og nett skulderveske eller clutch. Stor ørepynt og armbånd lag-på-lag vil skape enda mer feststemning. Holder du også tilbehøret og eventuelt en jakke i lyse nyanser, vil antrekket bli klassisk, passende og sommerlig for festdagen.Collage-sartenyanser-17maikjoler-final1

1) Floyd Kjole Joanna 699,- 2) Floyd kjole Leyla 599,- 3) Floyd kjole Francesca 1499,- 4) Floyd kjole Synne 499,- 5) Soaked in Luxury kjole Mary 899,-

Blomsterprint

På catwalken for våren og sommeren viste de store motehusene, blant annet Dolce&Gabbana, Alexander McQueen, Gucci og Etro, antrekk etter antrekk med blomsterprint fra topp til tå. Både store, modige mønster, og romantisk, småblomstrete print. Heldigvis trenger man ikke å tømme lommeboka for å sikre seg den fine, blomstrete kjolen, enten du foretrekker kort eller lang.

Best av alt! Disse kjolene kan brukes til så og si enhver festlig anledning – hvis du styler de riktig.

En blomstrete kjole er perfekt til 17.mai, hagefesten, eller grillkvelden hos naboen.

Du kan velge å gi den et nedtonet og bohemsk preg, stylet med lave sandaler, en blomsterkrans og tynne smykker med små detaljer som dusker og fargede perler. Ønsker du en klassisk, pyntet og elegant look, kan du kombinere blomsterkjolen med høye hæler, et statement-smykke i halsen og en lekker clutch.

Velger du en fotsid variant, passer den perfekt også til sommerbryllupet – da kan du bytte ut jakken med et elegant sjal.

Collage-blomsterprint-17mai-final1

1) Soaked in Luxury kjole Beverly 649,-2) Fransa kjole Cece 599,- 3) Floyd kjole Josefine 1699,- 4) Floyd kjole Savannah 1399,- 5) Fransa kjole Cece 599,-