Fysen på en ny bukse – men usikker på hvilken du skal velge? Her er buksetrendene du bør vite om!

Lange bukser er et like stort må-ha, sommer som vinter. Enten det er snakk om ledige og luftige versjoner på varme sommerdager, eller kledelige og smale varianter, til sene kvelder på terrassen, er buksa et anvendelig plagg, som også gir deg mye spillerom og uendelige stylingmuligheter.

La den svarte, skinny jeansen få en velfortjent pause!

Duse nyanser og lekre pasteller

Ingenting sier sommer, mer enn pasteller og lyse nyanser.

Selv om den svarte jeansen er en kjær følgesvenn, og ikke minst en hjørnestein i basisgarderoben, er det utrolig deilig å kunne variere litt, særlig når sommervarmen slår inn for fullt. Har du for eksempel en favorittmodell i svart, kan du lete etter en lysere versjon i samme fasong, og dermed blir ikke steget ut av komfortsonen så stort likevel.

Collage-pasteller
1) Jenny 180A Lys Blå 599,-  2) Jessy 180A Beige 599,-  3) Jenny 180A Lys Rosa  4) Sam 106 Hvit 799,-  5) Emma 106 Hvit 799,-  6) Kine Y20R Grå  7) Angelina 180A Hvit 599,-

Våre favoritter denne sesongen er de lyse pastellene, blått og rosa. De komplimenterer sommergløden i huden, og har en forsterkende effekt på brunfargen. Kombiner buksene med en hvit bluse eller t-skjorte, og flate sandaler eller loafers, for en enkel og feminin sommerlook.

Lyse grånyanser, beige og hvitt, er gode alternativer for de som synes at pasteller blir i overkant feminint, de gir likevel jeanssamlingen et friskt pust, samtidig som de er litt mer klassiske og nedtonede i uttrykket.

Helhvite antrekk er også lekkert, og perfekt i varmen.

Gå for blå

En farge som alltid er aktuell, men som likevel har fått en ekstra boost denne sommeren, er den klassiske blåfargen, vi alle forbinder med denim.

Collage-blatt
1) Jenny E S1 799,-  2) Emma 1128 799,–  3) Angelina 180A Jeansblå 599,-  4) Jessy B 211 Mørk Blå 799,-  5) Kine 2530 699,-

Blå denim tar oss tilbake til da Levi’s lanserte jeansen i 1871, og noen år senere den populære 501 jeansen i 1890. Det var starten på et fenomen uten sidestykke i vestens motehistorie. I dag bruker vi jeansen hovedsaklig på grunn av dens utseende og denimmaterialets stødige kvaliteter, fremfor slitestyrken, som var den viktigste egenskapen når den opprinnelig ble lansert.

I sommer er det et særlig fokus på blått i motebildet generelt, alt fra lyse blå pasteller til dype havblå nyanser. Også innenfor denim kan du velge blant et spekter av blånyanser, forskjellig type vask, og varierte effekter, som rå kanter, slitte områder og velplasserte hull. De helt rufsete versjonene står vi dog over denne sesongen.

Pysjamasfest

Pysjamasbuksetendensen har ligget og murret et par sommersesonger allerede, men i år slår trenden full blomst!

De vide, ledige og lette buksene, også kalt palazzobukser, er perfekte i sommervarmen, og er et svalt og kult alternativ, til fotside kjoler og -skjørt.

Best av alt – de skaper en illusjon av lengre bein! Men vær obs på lengden. Velger du en vid bukse som er rett i beina, bør den gå helt ned til bakken, også når du bruker hæler, for maks effekt. Stopper den midt på ankelen vil beina virke stuttere enn de er.

Collage-pysj
1) Peggy 599,-  2) Dora 649,-  3) Silje 599,-  4) Yasmin Leaf 499,-  5) Yasmin Paisley 499,-

Ta trenden helt ut ved å kombinere buksene med en bluse i samme farge, og gjerne samme mønster. Style antrekket med flate sandaler a la Birkenstock, og uttrykket blir tilbakelent, chic og sommerlig.