Personlig elsker jeg alt som har med vår og sommer å gjøre;   fargene, luktene og bylivet. Men mest av alt – varmen! I vår- og sommermånedene syntes jeg det er gøy å bruke flere farger i sminken. Det trenger ikke å være skrikende looker med masse farge, men et hint av farge gjør mye med ansiktet. Jeg har satt sammen to bildeserier som viser steg-for-steg til to forskjellige måter man kan bruke farger i øyesminken.

Glamorøs rosa

look1-09-res-mindre

Steg 1:

look1-01-trans-mindre

Som alltid begynner jeg med en overgangsfarge, denne gangen lysebrun. Den legger jeg i hovedsak rett under brynsbenet – altså i globalen. Jeg bruker en stor fluffy kost, slik at fargen sprer seg jevnt.

Steg 2:

look1-02-liner-mindre

For å skape definisjon rundt øyet og åpne det mer, bruker jeg en hudfarget kajal på våtlinjen nede, og en brun-tonet kajal langs vippekanten både oppe og nede. Jeg drar ikke kajalen helt inn i øyekroken på øvre vippekant, men 1/3 inn.  For å duse ut den brun-tonede kajalen bruker jeg en liten detalj-kost.

Steg 3:

look1-04-lid-mindre

Ettersom jeg ønsker at looken skal holde seg noenlunde rosa, velger jeg å bruke en matt rosa øyenskygge over hele øyelokket som en base før jeg legger på skimmer.

Steg 4:

look1-05-def-mindre

For å skape mer definisjon rundt øyelokket, bruker jeg en mindre blending-kost og påfører litt brun øyeskygge akkurat i globalen og langs nedre vippekant.

Steg 5:

look1-06-shim-mindre

Skimmeret påfører jeg med fingeren. Ofte er fingeren det beste å bruke på skimmer- og glitter-øyenskygger fordi pigmentet kommer bedre frem slik.

look1-07-blend-mindre

Jeg påfører skimmeret kun på midten av øyelokket og blender rundt med en blending-kost for å få fine overganger.

Steg 6:

look1-08-reseye-mindre

Påfør gjerne en tynn liner langs den øvre vippekanten for å gi en illusjon av større øyne, og legg på maskara. Jeg bruker stort sett alltid løsvipper fordi jeg selv har ganske korte vipper, men det er selvfølgelig helt opp til deg om du ønsker dette.

Jeg elsker denne looken! Litt utenom det vanlige med rosa som får et glamorøst preg når skimmeret kommer på plass. Denne sminken kan brukes både til hverdag og til fest!

Pop of green

look2-07-res-mindre

Steg 1:

look2-01-trans-mindre

Jeg starter med en lysebrun overgangs-skygge og legger den i globalen med en stor, myk kost.

Steg 2:

look2-02-lid-mindre

Til denne looken skal hele øyelokket være brunt. Jeg liker at øyenskyggen er godt duset ut i kantene og velger derfor å legge skyggen i flere omganger.

look2-03-lid-mindre

For å få til jevne overganger legger jeg en litt mørkere bruntone på øyelokket enn jeg la i globalen og bygger den opp til ønsket dybde.

Steg 3:

look2-04-green-mindre

For å gjøre looken sprek og sommerlig, legger jeg en mintgrønn kajal langt vippekanten og på våtlinjen nede.

look2-05-blend-mindre

Jeg bruker en liten detalj-kost for å duse den ut, før jeg går inn med lysebrunt på en liten blending-kost for å få jevne overganger også der. Dersom du føler at den grønne forsvinner for mye, påfører du mer etter ønske.

Steg 4:

look2-06-inhi-mindre

Hvis man ønsker å få et mer våkent blikk, kan man legge en lys skimmer-øyenskygge i øyekroken. Jeg legger også en tynn liner langs øvre vippekant før jeg tar på maskara og løsvipper.

Resultatet er en sprek look som kan brukes av alle. Dette er faktisk en av sminke-lookene jeg bruker mest om sommeren. Du kan selvfølgelig bytte ut fargen til din favoritt-farge, eller en farge som komplimenterer øyenfargen din, eller fargen på klesplagget du har på deg. Kult, ikke sant?

Nå kan vi glede oss til varmere, solfylte dager – og til å bruke farger når vi pynter oss med sminke!

Enn så lenge, god vinterklem fra Melissa <3

For ukentlige nyheter, stylingtips og informasjon om når du finner nye blogginnlegg på FLOYD Magasin, meld deg på vårt nyhetsbrev her >