Klær er ikke laget for å vare evig, men det finnes allikevel noen triks det er lurt å kunne for å få plaggene dine til å se fine ut lenger. Gi klærne dine litt ekstra oppmerksomhet, og du vil merke betydelig forskjell på hvordan det føles å ta fram plagget neste gang du skal bruke det. Sesongen vi er inne i har mange anledninger der man pynter seg litt ekstra og bruker de fineste kjolene vi har. Vi har derfor satt opp tre punkter som vil hjelpe deg med å ta vare på dine kjoler både før og etter festen.

1. Vasking

Det er viktig å lese vaskeanvisningen nøye før man rengjør en selskapskjole. Mange kjoler må renses. Husk; rensing gir mindre slitasje på plagget enn vanlig vask, men kjolen din bør likevel renses så sjeldent som mulig. Har du fått en flekk er det bedre å forsøke fjerne den med litt vann og eventuelt en mild flekkfjerner.

Står det på kjolen din at den kan vaskes på finvask i maskin anbefaler vi at du legger kjolen i en vaskepose for å beskytte den. Er kjolen dekorert med stener eller blonder bør du vrenge den før du legger den i posen. Ikke vask andre plagg sammen med kjolen – dette kan skade stoffet.

bloggbilde-uke51-klesrull-vaskeposer
Klesrull 29,- Vaskepose fra 29,-

2. Stryking

Vær forsiktig når du stryker selskapskjoler. Optimalt sett bør man unngå strykejern, og heller bruke en steamer. Har du ikke tilgang til steamer kan du få samme effekt ved å henge kjolen din på badet mens du tar en varm dusj. Rynker i stoffet vil da rette seg ut på grunn av dampen i rommet. Ønsker du likevel å bruke strykejern kan det være lurt å legge et håndkle mellom kjolen og jernet. Unngå sirkelbevegelser – det kan strekke stoffet og ødelegge fasongen.

3. Oppbevaring

Vi vil anbefale deg å investere i en kjolepose. I tillegg til at det vil holde kjolen din ren, vil det minimere jobben med å stryke den og sørge for at kjolen din ikke henger seg fast i andre plagg i klesskapet. Dekor som stener og blonder kan lett hekte seg i andre plagg og skade både kjolen og det som henger inntil. I tillegg er det alltid lurt å frakte kjolen din i en kjolepose hvis festen er et stykke unna og det ustabile norske været ikke er helt på din side.

Obs: La kjolen henge fritt et døgn eller to etter fest før du henger den i kjoleposen slik at eventuell fuktighet og lukt forsvinner.

bloggbilde-uke51-klespose
Kjolepose 199,-

Følger du disse enkle rådene kan du trygt ta fram en like fin kjole til neste fest. Bare husk å rulle over med en klesrulle før bruk :)