Våren er min favorittårstid. Vinteren er bak oss, og hver dag blir bedre enn den forrige. Det er også sesongen for å friske opp klesskapet. I år bugner det av kule tendenser, og det er såre enkelt å oppdatere garderoben, i både stor og liten grad.

Trender kommer og går, men at vi som regel alltid ser pasteller og blomstrende mønstre på denne tiden av året – det er rimelig bomsikkert. Slik er det også i år. Tyggegummi-rosa holder stand som en av sesongens heiteste farger, gjerne i kombinasjon med knallrødt, men lavendel var også å se på mang en catwalk da merkene viste sine vårkolleksjoner. Er det to farger du bør sikre deg i vår, er det disse. For en diskret vri av trenden bruker du en av fargene til svart, grått eller denim. Er du klar for å kjøre på velger du en pastellfarge fra topp til tå – og gjerne i lag på lag. Uttrykket er avslappet, men glamorøst. Og jo da, selv om rosa og lavendel troner på pastelltoppen, er det bare å velge seg sin egen favoritt – lyseblått, mintgrønt og sitrongult gjør susen, de også. Style gjerne pasteller med knallfarger, det gir et utrolig friskt og herlig inntrykk. Knallrødt funker med overraskende mange farger, så her er det bare å prøve seg fram.

Genser Elsa 599,- / Floyd by Smith Skjørt Alzbet 499,- / Nümph Bluse Ella 899,- / Just Female

 

Du trenger aldri overhale garderoben totalt før en ny sesong – flere vinterplagg kan brukes langt inn i våren, og slik gjelder det også for plaggene vi sikrer oss når temperaturen stiger. En blomstrete eller mønstrete kjole er en sikker vinner året rundt. Det er sjelden blomster og mønstre ikke er å se på catwalken når vårkolleksjonene vises, og i år var intet unntak. En kjole med blomster eller et litt overdimensjonert mønster er altså en sikker vinner. Nå styler vi den med bare bein. Hvis du vil sette en ekstra spiss på antrekket kan du bruke kjolen til de fargerike strømpebuksene som har vært synlig på gatemotestjernene den siste tida.

Kjole Leaf 999,- / Just Female Kjole Amalin Raven 2699,- / Whyred

 

Denne vårsesongen bugner det av enkle trender å gjøre til sine egne. Det er derfor en takknemlig oppgave å kle seg nå, fordi ”alt er lov” ( i den grad vi overhodet bryr oss om motepoliti). Det er flere store tendenser, som denim, transparente partier og en lys fargepalett, men også mindre og anvendelige trender vi kan ta i bruk. Disse sikrer oss en oppdatert stil, og et uttrykk som er personlig. Tech er et brennhett ord om dagen, og den teknologiske utviklingen gjør seg synlig også i motebildet. Materialer som gjerne brukes i sportstøy popper stadig opp på catwalken, og dette er våren for å ta sportstøyet med seg inn i hverdagsantrekkene. Style en sportsjakke med dressbukser og kule solbriller, for eksempel. Resultatet er overraskende fresht og rått.

Jakke Seoul 3199,- / J.O.T.T.

 

Glem heller ikke å sette ditt eget preg på alt fra tilbehør til hårpynt – den enkleste måten er å kjøpe et lite tørkle eller en bandana. Fest den rundt hanken på veska, i beltehempene i buksa, rundt halsen eller i hestehalen – veldig enkelt, og veldig fint! Et annet lite styling-tips er sokker. Nå skal disse synes – så invester i sokker i kule farger og iøynefallende mønstre.

Skjerf Bandana Fluid 299,- Sokker Diana 89,- Sokker Duca Stripes 109,- / alt fra Beck Söndergaard

 

Rysjer, firkantede eller asymmetriske utringninger, oppblåste skuldre og transparente materialer er designvrier som er i vinden. Hver og en gjør mye ut av seg, så la de gjerne skinne på egen hånd. Hold resten av antrekket, og tilbehøret, enkelt. En jumpsuit med transparente partier til et par klassiske hæler er enkelt og elegant. Style en transparent bluse til et a-formet skjørt. Sett opp håret i en stram knute, og understrek det enkle i antrekket med et par flate sko. Dersom du er en tilhenger av «more is more» er det kult å bruke en transparent bluse til et detaljrikt skjørt. Glem heller ikke tilbehør, og la det være fargerikt!  Fargerike steiner på smykkene er helt i tråd med motebildet, og setter prikken over i’en.

Bluse Marianne 499,- / Floyd by Smith Øredobber Cameron 649,- / Cecilie Melli Bluse Asta 1199,- / Just Female Anheng Pear Aquamarine 249,- / Syster P

 

Denim går heldigvis aldri av moten. Vil du være helt i tråd med trendene i vår, sikrer du deg en full denim-look, og gjerne i en mørk vask. Lek deg med snittene – elsker du egentlig skinny jeans? Kanskje dette er våren du tester ut en løs variant. Fullfør denimantrekket med en trench-frakk – vårens absolutte must på yttertøysfronten.

Bukse Supply Super Fit 999,- / Karen by Simonsen Trenchcoat Carina 1599,- / Floyd by Smith Bukse Diva 1299,- / Pieszak