Ja, vi elsker nasjonaldagen! Denne dagen handler om god stemning fra morgen til midnatt. Her er våre beste tips til klassiske, overraskende og kule antrekk.

Klassisk i hvitt

Mange velger å kle seg i hvit kjole til 17. mai. Den kan pyntes både opp og ned med hæler eller sneakers. Framhev det klassiske med en enkel blazer til, og la den gjerne være hvit, den også. Dette gir en fin lag-på-lag-effekt.

Kjole Elay fra Whyred (1699,-) finner du her >

Når du velger tilbehør til hvit kjole kan du dra på med litt farger! Bruk et belte eller fargerikt tørkle rundt midjen, for eksempel.  Fest en blomst i hestehalen, eller knyt et lite tørkle i den. Delikate smykker er fint til en hvit kjole, da beholder man friskheten i kjolen og tynger den ikke ned.

Sko er alltid en tøff nøtt å knekke. Jeg synes man skal tenke komfort, først og fremst. Dagen er lang, og det er kjedelig at gnagsår skal legge en demper på moroa! Sneakers eller et par sandaler er kjempefint til hvit sommerkjole. Er du fast bestemt på hæler er mitt heteste tips som følger: gå for læv hæl eller kilehæl.

Shop tilbehøret her: Blazer Niblazer fra Fransa (499,-) / Sko Heather fra Shoe Biz (1599,-) / Sneakers Mia fra Philip Hog (999,-) / Skjerf Azalas fra Becksöndergaard (499,-)

Elegant og behagelig

De aller fleste av oss ender opp i skjørt eller kjole denne dagen. Hvorfor ikke gå for bukser i år? Du kan få et like pyntet resultat som med kjole, og bukser er praktisk hvis du skal møte vennegjengen i en park i løpet av dagen.

Bukse Marna fra Floyd by Smith (499,-) finner du her >

En løstsittende dressbukse er råkul i en knallfarge. Style den til en off shoulder-bluse for en vårlig og elegant stil. Velg gjerne mønster og farger i blusen – det gir en  fin helhet. Rosa er vakkert til rødt!

Understrek fargevalget ditt med en rosa veske, og hold skotøyet nedtonet med beige sandaler. Resultatet er et personlig og karakteristisk antrekk.

Du finner produktene her: Clutch ‘Pop fiz clink’ fra Katie Loxton (249,-) / Sandal Kaitlin fra Floyd by Smith (499,-) / Bukse Marna fra Floyd by Smith (499,-) / Bluse Lydia fra Floyd by Smith (399,-)

Svart eller hvitt

Jeg synes 17. mai er ypperlig for et lekent, fargerikt og glad antrekk. Er du en av dem som elsker svart og hvitt kan du enkelt bytte ut den knallfargede buksa med en i hvitt eller svart.

Bukse Mikey fra Floyd by Smith (799,-) finner du her >

Lakk neglene røde, style med en hvit bluse og voila – stilrent, flott og minimalistisk! Stikk føttene inn i et par slip-in-sandaler om været tillater det, for å avrunde den moderne vrien på anrekket.

Hvite bluser finnes i mange varianter, som gir hvert sitt resultat. Blonder gir uttrykket en bohemsk vri, gjennomsiktige partier myker opp helheten og en med asymmetriske snitt gjør sitt til at totalen blir moderne og sofistikert.

Shop din favorittbluse her: Bluse Trinity fra Love&Divine (599,-) / Bluse Pernille fra OOTD (1099,-) / Bluse Juliane fra Floyd by Smith (699,-) / Sandal Halida fra Shoe Biz (1299,-)

I full blomst

Blomster er en sikker vinner. Det oser av vår og gir energi. Velg mellom små blomstermønstre, eller større – uttrykket blir retro og 70-tallsinspirert med små, og mer iøynefallende med markante blomster.

Med et stort mønster er det fordelaktig å la kjolen være fokus i antrekket. Det betyr at tilbehøret du velger skal bygge opp om kjolen, og ikke stjele oppmerksomhet fra den.

Bestselgeren kjole Celina butterfly fra Floyd by Smith (599,-) kan du kjøpe her >

Gjør et annerledes valg, og gå for slip-in-sko. Antrekket får et androgynt drag som fungerer godt.

Enkle ringer i ørene er en fin kompanjong til et slikt antrekk, det samme er en clutch i en dus fargetone. En trendy stråveske passer helt perfekt på nasjonaldagen – den er en dæsj bohemsk, og gjør antrekket et par hakk kulere. En slik veske passer for øvrig til de aller fleste stiler.

Fullfør antrekket: Øredobber Planet fra Syster P (549,-) / Clutch Beach Please fra Katie Loxton (299,-) / Kjole Vanessa fra Stella Nova (2999,-) / Slip-ins Dessa fra Shoe Biz (1199,-)

Retro og rått

Et mindre blomstermønster gjør antrekket en anelse retro. Disse kjolene er så riktige akkurat nå, og er superfine å style til denimjakke.

Den nydelige kjolen Alisa fra Levete Room (999,-) kjøper du her >

Jeg digger sneakers til et slikt antrekk, og føler det passer helt ypperlig til en nedpå feiring med frokost og påfølgende grilling i hagen til venner. Sleng et par hæler i en metallisk veske, så har du muligheten til å velge underveis.

Shop antrekket her: Denimjakke Keira fra Soaked in Luxury (999,-) / Veske Mellu Glitz fra Becksöndergaard (1499,-) / Sneakers Serena fra Philip Hog (999,-) / Kjole Alisa fra Levete Room (999,-)

Ha en strålende feiring!